Treningshelg Dø Luks


Ti timer inni et ex-drivhus… Tørke oppkast begge veier… Fange hund både titt og ofte… Greie helgesyssler. Jadda.

Emil The Cairn er ganske ‘kursa’ nå altså. Men likevel så tenkte jeg det var greit å melde oss på konkurransekurshelg i Drammen Hundepark. Det er klubbmesterskap og merkeprøve i DBHK neste helg, det er Klasse 1 debut helgen etter der. Dette kurset var en blanding av klasse 1 og klasse 2 øvelser og inmariiii intensiiiivt! Men duverden så mye vi har lært.

Hill's Prescription Diet i/d Feline Canned Food 24/5.5-oz cansDet hele startet litt dårlig med at Emil spydde ut noe mystisk i bilen på vei bortover. Gud veit hva det var, for i teorien så hadde ikke knotten spist noe. Da jeg kom hjem fant jeg fuglefjær på katte/hunderommet. Hm.. 2 + 2 = fugl. Har jeg fuglehund? Nei. Men det vet jo ikke Emil. Denne spyinga fortsatte også på søndag, så idag har det vært handling av Hills i d og Zoolac og dermed holder hunden mageinnholdet på innsiden av seg selv. Der det skal være. Et viktig poeng for hunder å huske; innsiden skal aldri komme ut der det kom inn, det skal komme ut i motsatt ende.

Vi var innom svært mange temaer dette kurset. Ruta; Emil er ikke ballgal, men løper greit fram om det ligger en ball inni der… Og han leker litt, kanskje…  Men siden han ikke er veldig på leke, så tar det lenger tid for han å kombinere det inni ruta med noe morsomt. Så akkurat nå, så vet han ikke helt hva denne ruta som alle maser sånn for – er, men det er jeg sikker på løser seg. Stå i mange variasjoner. Emil står bra han. For det er godbiter som kommer flyvende. Og det er greit! På plass trening; det er omoggjøre å fange oppmerksomheten til Emil. Og noe jeg har lært mye om den siste tiden er at han nok er blitt tilbudt for mye der i området på-plass.. Så mye at han fort blir drittlei og vil vekk. Og herregud, han er jo Cairn for ****! Så vil han vekk, så går han vekk. OG ikkesøren om jeg greier å fange Dyret da. Så løsningen er å ha en liten lett line hengende slik at jeg kan tråkke på den. Korrigere han også gi han mulighet til å velge å komme til meg. Og – greia med på plass trening blir å overse han litt. Gå fort på trening slik at han må jobbe for å oppnå kontakt. Og det fungerer veldig fint! Vi baklengskjeda dekk under marsj også. Dvs starte med det siste momentet og jobbe seg bakover. Gjenta og legge på en for hver gang. Dette var en fin måte å gjøre det spennende for Emil på. For da vet han hva som kommer. Kommer nok til å benytte dette sånn innimellom ja. Ellers var det avstandskommandering. Dette kommer jo i klasse 1 neste år, og vi er sånn passe i rute her føler jeg. Ellers ble det god gammeldags valpeinnkalling, det var hinder, det var apport, dekk og bli med masse forstyrrelser. Emils leker ble sparket og kastet rundt i lokalet!! Mao MASSE TING! Veldig inspirerende helg. Jeg slet litt med oppmerksomheten på BølleCairnen der en stund.. Han drev litt med sitt eget opplegg sånn innimellom. Trente på litt andre ting enn meg for å si det sånn. Renate har gitt meg råd om å gi han 3-4 uker treningsfri om ikke så lenge. Det eneste han skal gjøre da, er å komme til kneet mitt når det er godbit der. Ikke noe annet. På den måten så håper jeg å få han til å endre mening fra; at det er kjipt å være inntil der – til oj! det er godterier inntil der! Jeg vil være der. Så det blir nok slik ja.

Og tatt i betraktning at  han spydde både på vei hjem søndag og på kveldsturen, så gjorde han det veldig bra på dette kurset. Nå er det bare to ganger igjen av kurset han er med på på tirsdager, og etter det så er det opp til meg å lage meg ordentlige treningsrutiner. For Ronja skal jo også lære noe…. En hel masse faktisk…. .

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s