Funkishelg i Køben


Siden begge hundene likevel hostet, og dermed var nektet adgang på trening og heller ikke skulle mase så mye ute på tur – så plasserte vi dem hos bror til samboer. Vi dro så avsted til København tidlig på lørdagen for å feire at en god kompis – endelig – hadde rundet 40 år. Et logisk sted å ha festen, da ca 96% av gjestene bodde i Oslo/omegn.. Men vi fikk da en 1.søndag i advent – tur om det nå ikke ble stort til julegavehandling utav det hele.

Det var en flott helg der vi fikk feira jubilanten som seg hør og bør. Vi ble både konsonantløse og fikk gelebein og det var ikke min fortjeneste at jeg i det hele tatt kom meg hjem for å si det sånn.

For å gjøre en lang og lettere uklar historie kort, så har jeg lagt ut noen få bilder på Photobucket. De er tatt tidlig mens folk var relativt pene i tøyet og ja det ER faktisk før festen starta på ordentlig.

Siden jeg så slik ut /bildet til høyre) Dagen Derpå, så måtte vi ut i Tivoli i stiv kuling bare for å se om ‘Det Levde’. 

Tivoli var pyntet slik bare Danskene kan og vi fikk da trøkt innpå både litt mer og mindre  – sunn mat.

  

Etter en skrekkelig flytur ( jeg haaater det!) kom vi endelig hjem igjen og ble gjenforent med de nå litt mindre hostende hunder. Og en litt mer sliten bror 😉

Da jeg bestilte rom på hotellet  Radisson BluRoyal – samme hotell som Bursdagsbarnet hadde gjordt, ante jeg ikke hvor vi skulle hen egentlig.. Det plinget ingen bjeller i det hele tatt før vi sto der; det var det samme hotellet som Arne Jacobsen designet for 50 år siden! Verdens første designhotell! Dynget ned av klassikere som Egget og Svanen og runde vaser og vinduer. Rommet vårt lå i 12. etg og vi tre av fire vegger var dekket av vinduer. Så vi kunne se utover Køben mens vi dusja faktisk! Arne Jacobsen spesielt og funkis generelt har lenge vært en av mine favorittinnrednings….eh..greier..når det gjelder måter å omgå seg med inventar på. Drømmen er et funkis hus der jeg kan velte meg i rene linjer, store vindusflater, runde former og fritt for rot. Et sted man virkelig kan puste og se klart og rydde i hodet. (Sånn vi bor nå så er det svært langt  dit,  altså…..)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s