Vi har fire Sibirkatter, tre hunner og en kastrat.
Medlem av: NRR, FIFe og BURAK
Oppdrettet ligger litt brakk fortiden da avlshannkatten tragisk ble borte 1.april i fjor.
Jeg er nøye med å teste for HCM og tar også blodprofil av kattene før avl. Vi starter også nå med PKD testing før kattene avles på.
 Jeg forsøker å få besøkt litt utstillinger og tanken er at alle oppdrettskattene skal ha en tittel. Helst Internasjonal Champion. Det er etter min mening viktig at avlskattene holder en god rasestandard, og på utstillinger får man bekreftet dette.
Pr idag så er Silla – aka IC(N) CarilloCat Pricilla blitt Internasjonal Champion og Freja – aka IC(N)CarilloCat MarZipan.
Tre av kattene min er fra Kari G Hansen CarilloCat – med mangeårig erfaring fra oppdrett.
A – kullet født 13.juli 2012:   
Litt om Sibirkatt som rase:
Sibirkatt er en forholdsvis ny rase i Norge, men dype røtter og opprinnelse i Sibir. Pga det harde klimaet i Sibir, har denne katten en helt spesiell pels, med kraftig underpels og stri, oljeaktig overpels. Sibirkatt er en frisk, svært sprek og intelligent katterase som utrolig nok tåles av mange allergikere. Dette skyldes at de har et annerledes protein i spyttet enn de fleste andre katter og dette tåles godt av mange allergikere. Jeg er superallergisk mot alle andre katter, men merker ingenting til mine. Les mer om Sibirkatten på raseringen Sibirkattens Venner.
                                                                                 

Jeg har gått på Pawpeds (norsk; Poteakademiet)!

Tatt G1: Grunnleggende kattekunnskap og G2: Oppdretterskole.                   Klikk på rosetten for mer info om kursene.

Én kommentar til “Katteri NO*KriKoshka

 1. Hei Kristin og Olav 🙂
  Så fin hjemmeside dere har. Kjempefin!!!
  Moro at dere skriver litt om alle som bor i huset deres.
  Hyggelig at dere også synes vår side er fin. Det er Linn som er webansvarlig. Det er hun som styrer og ordner der og som jeg er veldig glad for at hun gjør, da det ikke er min sterke side.
  Hyggelig å se dere begge på Burak sin klubb kveld i går. Så får vi håpe at bildene som ble tatt av kattene våres blir fine og kan bli brukt på Burak sine sider.
  Vi sees sikkert snart. (bor ikke så langt unna veit du :-))
  Klem fra
  Monica

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s