Vi pådro oss 3 hunder. Det gikk sådann til; Vi kjøpte først Cairnen Emil fordi vi møtte en kjempehyggelig oppdretter, fordi Cairn Terrier skulle kunne brukes til ‘alt’ og fordi jeg ikke reagerer allergisk på terriere.. Så kom kullsøster Ronja flyttendes fra samme hyggelige oppdretter, fordi hun hadde kommet tilbake fra en annen som ikke ville bruke henne i avl likevel, fordi jeg tenkte det ville være moro for Emil med selskap og litt fordi Cairn skulle kunne brukes til ‘alt’.. Etter noen år med mye prøving og feiling iforhold til diverse konkurranse og redningstrening, måtte jeg stikke fingeren i jorda og innse at nei – de kan ikke brukes til ‘alt’. Jeg trengte en hund til, større hund, en hund med mer arbeidslyst, en hund som er ‘laget’ for å jobbe… Vips så hadde vi også Airedale Terrieren ChaBlis!

Så en dag hadde vi bare 2 hunder. Arbeidsjernet ChaBlis tok altfor mye tid å trene, slik at Ronja ble skadelidende og alltid oversett. Særlig når samboeren sluttet å trene henne, fant jeg ut at det var bedre at hun flyttet til en venninne av meg som kunne gi henne mer oppmerksomhet og trene litt med henne. Veldig,veldig trist. Vi mistet jo et flokkmedlem.. Men noen ganger må man prioritere hundens ve og vel framfor egne behov og følelser.

Så mistet jeg jobben min og brukte masse mer tid på hundetrening. Og jeg fant ut at jeg faktisk skulle kunne ha en til. Også hadde oppdretter Kennel von Erikson en spennende kombinasjon på gang og vips – kom Quinny til oss. Eller.. det var ikke akkurat så fort gjort for pga nye tollregler ble det mye greier med boing hos Dorte i Danmark de første 7 ukene.

                                                                                                                                                                                                                                         

 Gelitus Emil fra Lønneberget er en festlig fyr og det hundedyret som først flyttet inn her på Kjellstad Zoo..
Jeg har alltid synes at skal man ha hund, så får man bruke den til noe. Isbjørnskinn foran peisen får man på IKEA.. De fleste hunder er jo laget for å jobbe. Cairn terrieren var i gamle dager ansatt på gården som skadedyrutrydder. Det hjelper ikke at bikkja får en times tur hver dag om den ikke utfordres mentalt. Jeg har brukt Emil for det meste til brukskonkurranser, mest spor og vi har snust på rallylydighet. Fordi det er moro, ikke fordi vi satser så veldig.. Les mer om Emil her.
 
Gelitus Ronja Røverdatter har vokst opp på2013-03-23 14.31.25 kennel og bor nå hos en venninne av meg. Da vi fikk henne som ettåring var hun dødsflink til å stå og til å gå – men prøvde vi oss med en ‘sitt’ eller en ‘dekk’ stirret Dyret intenst ut i luften mens hun sto. Men hun er en blid frøken som lærte fort når hun først fikk sjansen da. Hun er et sportalent, noe hun ikke har fått utviklet skikkelig dessverre.  Ronja har egen side her.
 
IMG_4169

ChaBlis von Erikson er Airedale Terrier fra tyske brukslinjer og ble født 1.3.2013 hos Airedaleterrier von Erikson i Tyskland. Jeg fant henne via kjente som hadde en fra liknende linjer allerede. Hun er arbeidshunden min og Emil sin avlaster. Hun er jaggu designet til å trene og jobbe så mye som jeg har lyst til.. og egentlig mer. Hun har en solid merittliste, bla tre x godkjent redningshund og har konkurrerer i bruks klasse A i begge grener i 6 år. Fortiden er det IGP som står i fokus. Noe lydighet er det også blitt. ChaBlis har egen side her

Quinny von Erikson er og Airedale Terrier fra tyske brukslinjer og ble født 8.10.18 hos Kennel von Erikson i Tyskland. Hun er og arbeidshund  og viser seg også å være svært pen sånn at dommerne på utstilling også liker henne. Det er jo litt gøy, så kanskje hun kan bli utstillingschampion en dag og kanskje også mamma? Nå er det bruksarbeidet som er i fokus også her, og hun viser svært gode søksevner allerede nå. Det blir bruks, det ble redning, helt til hun kun sto igjen med en eksamen og jeg stakk fingern i jorda og innså at uten treningsmiljø og tid, så bortprioriterte vi redning. Så IGP. ligger høyt på prioriteringslista. Egen side her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s