Ulv i fåreklær ja. Jeg har en stund trodd at Emil er redd for noen andre hunder og tilogmed at han har vært redd for folk. Jeg ønsket og få forklart med denne testen hvorfor han er tidvis tung å trene lydighet med og hva jeg evt kan forvente å få til med han.

Og han gjorde en bra test altså! Flott tilgjengelighet på fremmede folk, fulgte testleder uten problemer. Måtte imidlertid korrigeres ganske kraftig for å forstå hva testleder mente med nei. På liten jakt løp han som en gærning og viste ganske intens jaktlyst, han ville og avgårde til det store byttet, men ba om litt støtte fra meg før han gikk hele veien bort og oppsøkte det selv. Figurskogen der søster Ronja brøt sammen løste han så greit som bare det. Små reaksjoner på figurene med stirrende øyne, og kjempåekjapp avreagering på vei tilbake igjen. Han skvetter bittelitt unna da overallen blir trukket opp foran han, men har avreagert allerede på vei tilbake. På skrammelet – kjetting på sklie – hopper han litt unna, men oppsøker skrammelt på eget initiativ. Dog var han svært lav i knærne og skalv bittelitt, men bare han kom inntil så avreagerte han fint. På Trongubben, som skal måle reaksjon på trussel og sosial kamplyst var det ikke store reaksjonen å se. Han ville ikke leke med figgur’n, men syntes heller ikke at han var noen stor trussel….. Kjelken skal blandt annet måle hundens skarphet og forsvarslyst og kanskje og litt mot. Vel, han gikk litt fram og sto der og så intenst mens kjelken kom mot oss. Han følte seg sannsynligvis ikke truet, hadde ikke behov for å forsvare oss og han ble ikke redd… Spøkelsene fulgte han og godt med på, og han satte seg etterhvert ned på skrått på siden av meg. Ikkenoen vits i å flykte eller forsvare tydeligvis. Han lot på en måte meg ta alt ansvaret der. Skudd: Her ble han berørt, men han flykter ikke.

Alt ialt veldig mye bra! Vi fikk og hjelp til å se litt av grunnen til at det går litt tungt. Emil ble bedømt som ganske Nervefast, rask i avreageringen og ikke skarp. Men han er likevel en utypisk terrier. Han har lavt temperament! Eller man kan kalle det – lite motor. Kanskje er det et utrykk for at han er sliten akkurat i øyeblikket, eller det betyr at han hele tiden må få hjelp til å samle overskudd. Jeg håper på at det betyr at det kun er nå han er sånn… For isåfall bør det kunne bedre seg med litt kjedelige dager og lite trening. Her er hele rapporten:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s