Jeg liker tanken om råfor, men har ikke tid eller tålmodighet til å lage alt selv fra bunnen av. Men det gjør oppdretter’n til ChaBlis i Tyskland (mer om det nederst).      wp-image-1960139054

Jeg forer noe nær 60/40 Vom og Hundemat med Laks og tørrfor.

ChaBlis får for fra Virbac, kornfritt og bra for magen. I aktive perioder kjører vi på med høyenergifor, enten Royal Canin 4300 eller høyenergi fra Virbac eller noe annet, helst kornfritt.  Høyenergifor skal ha ca 30/20 protein/ fett.

20171201_090454975112839.jpg

Emil med vekttrøbbel får mest lightfor. Aldri fått kontroll på vekta hans og de to siste årene med tre korsbåndoperasjoner har gjort mosjon vanskelig dessverre. Men det jeg har forsøkt med mest hell er Acana Light and fit. På planen nå står Hills J/D Joint Metabolic, det dekker både behovet for vektnedgang og det beskytter leddene.

Begge hundene får alltid tillegg av Omega 3 og Norsk Dyrelse sin Senior . Den inneholder mye bra for leddhelse, samt Spirulina og C vitamin. Som et forsøksprosjekt får ChaBlis nå litt blodpulver i frokosten.

Forplan for voksen Airedale Terrier fra www.vonerikson.de

Harriet Rosenthal har drevet oppdrett av Airedale Terriere fulle av energi og arbeidslyst i en lang årrekke. Her er hva hun forer hundene sine med:

Tibeta von Erikson - mor til min kommende...
Tibeta von Erikson – mor til min kommende…

Morgen: Frokostblanding: Ca 60g korn, urteblanding, linfrø, Kokosflak, malte mandler, hasselnøtter og solsikkefrø.ca 150g Kesam eller Cottage cheese, (pisket krem) frukt (eple, banan, mango, kiwi, ananas ++ ).

Kvelds: Ca 300g kjøtt og rundt 150g frukt/grønt. To t-skjeer kalt presset olje, noen alger, litt varmt vann over dette eller gulrot juice eller noe annet lignende.

Kjøttet kan være: Muskelkjøtt, kjøttfulle ben som kalkun nakker, kylling, lammeribben/pinnekjøtt osv. Ca en gang i uken kan du også fore med innvoller som hjerte og lever – fisk kan også brukes. Rått grisekjøtt skal IKKE brukes! Innvoller og fisk står kun en gang i uka på vår ”spiseplan”. I prinsippet kan man bruke alle grønnsaker. Disse må ”forminskes/moses” i en kjøkkenmaskin.

Sanjo von Erikson pappa til Chablis von Erikson aka E.T.
Sanjo von Erikson pappa til Chablis.

Harriet sier; 2 ganger i uka gir jeg en rå eggeplomme i maten. Det anbefales da omtrent halvparten av grønnsakene fra grønne grønnsaker, består altså salat osv.. Gulrøtter bruker jeg egentlig ​​hver dag.

 

Alle måltider skal gies når de er i romtemperatur. For uten den ene spiseskjeen olje er jeg veldig ”sparsom” når det kommer til tilsetningstoffer. Jeg har gjort det på denne måten i noen år, og mine hunder er friske, raske og blide – og det er et tegn for meg at det virker.

Én kommentar til “Kjekt om dyremat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s