LYDIGHET

Pølse-fri-ved-fot. Greit konsep!
Pølse-fri-ved-fot. Greit konsept!

Man kommer ikke utenom.. uansett hva The Bjeffert skal drive med. Lydighet er Alfa Omega i alt hundehold.

Vi jobbet tidlig mye med hverdagslydigheten. For hva hjelper det med en hund som kan perfekt lineføring om den ikke er inne i ringen sammen med oss? Jeg brukte mye tid på å lære inn ‘gå pent i bånd’. Ordet NEI og halsbånd er stikkord her… Vi jobbet og mye med innkalling. Først på bane sammen med lydighetstrening. Kaste en leke så hunden er langt unna også kalle inn. Hun fikk da kun en mulighet. Kom hun ikke da, så løp jeg bort og fortalte at det der var veldig feil. Utrolig hvor fort det gikk inn altså! Mye pga at hun elsker ros og hun liker å komme til meg. Også disse bli – øvelsene da. Viktig, viktig..

Bruks, IPO og LP har litt forskjellig lydighet så det er om og gjøre å trene sånn at det ene ikke utelukker det andre. Alle grenene har disse BASIC øvelsene i seg som lineføring, innkalling, stå, sitt dekk etc. Mer om lydigheten under resultater og mål.

Foto: Janne Kristiansen

ChaBlis er svært lettlært og lett å motivere, men jeg ser at om jeg er urettferdig og går for fort frem eller er for utydelig så piper hun. Jeg jobber mye med å få henne i rett intensitet. En såpass høydriftig hund er ikke så lett å håndtere om den går i taket i lydighetsøvelsene. Så jeg må varme opp ordentlig. Trene på og av øvelser. Trene selvkontroll. Hun må lære seg å komprimere, holde all energien inne i seg til den skal brukes. Er varierende hvor problematisk det er. Men det kommer ofte til syne i foten og ofte på hinder.

Vi trener LP med Asker Hundeklubb og vi trener med en liten gjeng som møtes innimellom. Vi trener en del alene i hagen eller på kveldsturen. Det blir litt sånn hele tiden.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s