IPO / RIK / Bitearbeid

IPO betyr International Prufung Ordnung – eller noe liknende ;0 og er verdens største avlsverktøy / konkurranseform for hund. Her er det et vell av muligheter, men selve IPO grenen består av Gruppe A – spor, Gruppe B – lydighet og Gruppe C – bitearbeid. Det finnes og flere sporter der bitearbeid er med, feks mondioring, svenskeskydd og det nye som visstnok kommer snart innen NBF systemet – Forsvarshund.

Hele familien til ChaBlis er født og avlet for dette. Samtlige i slekta har en eller helst flere IPO titler og har også vunnet mange mesterskap. Best kjent er vel Eyk von Erikson som ble nr 7 i VM alle raser i 2008.

Dette er de hundesportene jeg kan desidert minst om og jeg er svært fascinert over hva som kreves av hundene her. Den skal ha masse drifter og arbeidslyst. Og det skal være balansert. Man må ha bra lydighet for å kunne styre disse driftene. Hunden må og kunne slippe seg såpass nedpå at den enser at den skal finne et spor som ligger der.

Foruten å ta RIK grunnkurs har vi allerede rukket å være med på en del saker og ting og det er jo så moro… Men det er ikke mulig å drive med alt på en gang så har vært nødt til å foreta knallhard prioritering og da ble IPO liggende på hylla. Likevel så trener vi litt bitearbeid med noen få som jeg kjenner og stoler på. Hun skal få lov å gjøre det hun elsker.

Armin Winkler seminar i juli 13

Armin Winkler seminar i juli 2015

Hundeførerkurs med Odd Jøran Eide august 13  

og under her er bilder fra Nick Vannerom – seminar i september 2013

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s