Quinny sin Funksjonsanalyse, som vi gjorde hos Terje Østlie i august 2020, overrasket meg. Til det positive. Ja, jeg visste at vi hadde trent henne litt høy, og det så vi også på testen, da hun hadde litt problemer med å ta seg sammen. Hun hoppa etter filla når Terje tok den, hun gnagde på lomma hans, hun rappa hetta til spøkelset.. Sånne ting. Så hun fikk kommentarer som ‘noen feilhandlinger’, men det ble krysset for relativt nervefast. Vi har heller ikke trent med skudd, eller med piskelyd i gr C, men hun har likevel greid å kombinere smell med action. Så hun dro avsted mot skuddet som ble avfyrt når hun ikke var i lek. Men kom kjapt tilbake og lekte veldig. Dro ikke med seg noe, men gira seg opp. Hun fikk og kryss i boka for – opp mot rask – på avreagering. Vi jobber med saken, det er allerede bedring og jeg er ganske sikker på at det er tillært.

Sånn ellers så kom hun ut med stor jaktlyst, opp mot stor kamplyst, også av den sosiale biten. Hun er livlig opp mot meget livlig i temperament. Noe vek på hardhet/førbarhet, som jeg har inntrykk av at de fleste av hennes type linjer får. Og det er jo nettopp det som gjør at det er mulig å trene disse her 🙂 Litt mer mot på Quinny enn ChaBlis, opp mot middels faktisk. Og det er faktisk ganske overraskende.

Protokollen, eller ‘dommen’.

Men hun fikk Liten skarphet og lite forsvar, så de som går og mumler i skjegget om at tyskerterrierne er fa’lige, kan igjen gå og legge seg.

Det er nettopp sånne ting som er flott å få vite på en test, slik at man kan jobbe riktig fremover. Det er ikke en eneste ting som tilsier at ikke Quinny kan bli like bra som sin eldre tante ChaBlis. Sannsynligvis bedre. For dette var faktisk en enda bedre test enn den ChaBlis gjorde i 2014.