Ronja! Den lekre blondinen

Ronja kom litt senere igang enn broder’n og hun er en annen type enn Emil. Hun var ett år gammel da jeg støtte på henne hos oppdretter’n som fortalte at hun var kommet igjen etter å ha vært hos en annen oppdretter. Jeg synes hun var så fin at jeg synes hun burde få bo sammen med broder’n hos oss…

Ronja fikk flytte til Fride i en alder av 7 år. Der hadde hun et fantastisk fint liv og ble nesten 12 år. Hun døde dessverre et par uker før sin 12 års dag, på høsten 2021 da hun tok korsbåndet. Ronja hadde fra før lenge hatt en trøblete prolaps og med skade både foran og bak, så var det ikke mulig å få trent opp igjen etter en evt operasjon. Så hun fikk slippe å ha så mye smerter som det ville ha ført til.

Ronja og Fride var en kanonkombo! De gikk masse turer i skog og mark, og det i området der jeg faktisk er oppvokst. Ronja var med overalt og spredte masse glede rundt seg. Etterhvert ble Ronja også godkjent besøkshund i Røde Kors, og sammen lyste de opp dagene til gamle og syke.

Ronja6

Fride forteller at; Hun var besøkshund for Røde Kors på Langerud Sykehjem fra januar 2017. Hun var også besøkshund for 2 av beboerne mine på jobb (psykisk utvhemmede). Var med meg på jobb altså. Besøkshund på Langerud til de stengte ned samfunnet (vår 2020j. Besøkshund på Grefsenkollen Bolig og avlastning helt til høst 2021.

Jeg har latt siden hennes ligge her som den var da hun levde. For det er det hun gjør – hun lever jo videre i minnene våre. Tusen takk til Fride som tok så godt vare på henne nesten halve livet hennes. 

Snill pike: Hun er en utrolig grei hund både mot dyr og mennesker, hun ligger fint i fellesdekk med skjult fører og skulle noen finne på å skyte så gir’a Beng!  Som en kuriositet er også bjeffinga hennes med lav lyd 🙂

Mentalt grei: Hun har gjort en knallbra Karaktertest i Larvik. Les mer om testen her:  Vi har og tatt en uoffisiell FA test hos Østlies hundesenter i ettertid – en mer omfattende test og den viser og mye bra, men at hun ikke er så tøff og selvstendig når det gjelder. Ingen typisk terrier sånn sett altså. Og dermed ikke så vanskelig å trene. Hun er ikke nervøs, bare litt..eh.. blondine ?

20120420-075440.jpg

Valper: Ronja har hatt et valpekull på 5. ‘Angel-kullet’. Faren var N DK UCH NJV-11 Gelitus Black Angel. Det er ingen umulighet at det kan bli noen flere små på Ronja i fremtiden..

Ronjas valper: Link bildene av dem

Trening og sysler: Ronja og samboern min var et bra team en gang i tiden. Hadde ikke han fått for mye å gjøre og mistet interessen for trening i skog og mark, ville vi hatt henne enda. Men nå er hun flyttet til en venninne av meg. Det var ikke rettferdig å la henne bli nedprioritert her i heimen. Men vi savner henne hver dag, 

Ronja viste ifjor på Sølen at hun er en fantastisk sporhund. Hun tar ganske lange, gamle spor på strak arm – eh labb.. og lar seg sjeldent vippe av pinnen. 

Hun liker å trene og få leke. Apportering er enda en komplett gåte for henne. Døde ting gidder vi ikke å dra på. Det skorter og litt på samarbeidslysten, men nå er en terrier laget for å jobbe alene nedi rottehull. Hadde hun bare fått vokse opp med mye drakamp. Verken Ronja eller brodern er født med sosial kamplyst. Nå er det engang sånn at utstillingsfolket ofte er dypt uenige med oss bruksfolket og mange av dem avstår fra å trene på sosial kamp av frykt for å få farlige hunder med feil tannstilling! Det er så fantastisk feil at jeg blir helt svimmel. Det ser jeg nå på min tredje hund som er beskrevet annet sted på siden her. Hun døøøøør for en fille å røske i.

Det ytre: Det har vist seg at utstillingsdommerne liker Ronja veldig godt. Til tross for få utstillinger er hun innehaver av en BIR, BIM, to CERT og en haug med CK’er. Målet er jo å bli N UCH. Et usselt lite stor cert som mangler. Hun går veldig opp og ned i form og farge så det gjelder å kunne slå til når hun er leken og i god fysisk form. Pelsstellet er og en historie for seg selv.

CV:

År 2010: Videregående kurs lydighet-Benedicte Skaarnes.År 2011: Rallykurs og bronsemerkekurs, Drammen Hundepark *  Spesialsøk modul 1. Asker Hundesenter * Konkurranselydighet helgekurs. Lillian Brenden * Kun For Cairn: Introkurs i bruks. NRH * Sommerkurs LP. Vegar Nordby * NBF: Sølenkurset 2011 – Spor med Elisabeth Østbakken. År 2012: Konkurransekurs LP, Renate Lund, Drammen HP * Sommerkurs spor, felt og lydighet Østlie’s Hundesenter. Miljø&Toleransekurs, Hund i Sentrum,År 2013:  Inspirasjonskurs, Hund i Sentrum, Blodsporkurs og Ferdselsprøvekurs ASKN.

Meritter:

2010: DBHK Internt LP rekruttmerke Bronse. Bestått! 2011: NKK Apellmerke i Bronse. Drammen Hp. Bestått – 154,5 poeng!!  Besøkte valpeshow: Valpeshow Hadeland NTK: – Dommer: J. Finney. Res: 2. ‘Good type, would suggest more excersize..’ ** Valpeshow Hadeland, NTK: – Dommer: Juha Palosaari. Res: 2. ‘Fem. hode, kunne hatt mer stopp. Vel ansatte ører, lang hals, flytende nakkelinje, bra bakdel, litt bred front, rør seg med veldig lange steg, må stabiliseres i front.’ ** Valpeshow Notodden: Dommer: Steinar Balken. Res: 1. BIR. ‘Fem hode og uttrykk, velpl. ører/øyne. God benstamme. Korr bitt. Kraftig hals. Bra rygg og overlinje. Kompakt kropp, gode vinkler foran og bak. Bra hale, pels og farge. Trivelig temperament.’ 

2018 – Ronje ble faktisk godkjent besøkshund i Røde Kors og sammen med Fride så besøkte de folk og lyste opp dagene deres 🙂 

Snacks fra utstilling junior – voksen: *** 131110: Kongsberg HK, juniorklasse, Dommer Mike McBeth. Res: 1JK, 2JKK,CK. ‘Nice, good coating, moves well. Head still a little unbalanced. Well body due to age. Quality Cairn. *** 12.11.11: Kongsberg HK. Åpen klasse, dommer Arja Koskelo. EXC, CK,1.ÅKK, BIM, CERT. ‘Utmerket type, herlig hode og uttrykk, svært korrekte kroppsproposjoner, vakre overlinjer, bra pels! Svært velutviklet kropp. Bra steg og holdning’. EN FANTASTISK DEBUT I ÅPEN KLASSE!! *** 28.12.11: Dobermannklubben, LETO hallen. Åpen klasse. EXC, 1.ÅKK.1.BTK, BIR og CERT!!

WebRonjares

Ronja

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s