Parring planlagt

https://www.working-dog.com/breed/North-Working-Terrier-48017/planning

BH-VT IBGH3 IGP1 SL2 RuH C Quinny von Erikson

Hyggelig, sosial og godt bygget tispe med fantastiske og godt dokumenterte søks- og bruksegenskaper. Bestått alle tester opp til eksamen redningshund NRH, satser nå innen IGP. Gått noe bruks NBF rundering. RuH C tittel. Mentalitet: Airedale nr 2 i Norge med IGP1 tittel, uoff FA hos Østlie Hundesenter, MH og første Airedale på 20 år med svensk MT (433p).

Helse: AD 0, HD A, Øye (ECVO) / Spondylose=Fri. MyDogDNA. Eksteriør: 2 x CERT og x res. CERT og flere exc m CK.

IAD BH-VT IGP3 IFH1 IFH2 Ruben von Erikson

Hyggelig, sosial og godt bygget tysk hund, med en flott ZZP . Forhåndskvalifisert til DM IGP 2023. Samme mørke, strie pels som Quinny. Helse: AD 0 HD A, Øye PRA og spondylose fri. DNA panel.

Eksteriør: V . ZZP er og en eksteriørgodkjenning.

Om koMbinasjonen

Kombinasjonen foretaes etter råd fra oppdretter Airedale Terrier von Erikson i Tyskland, men kullet fødes og oppfostres hos meg i Lier.

Airedale von Erikson i Tyskland har rundt 40 års erfaring med mentalavl (Tysk: Leistungssucht) på Airedale Terrier, og det er det svært få andre som har, og det å vite hva som skal blandes med hva, er i seg selv en vitenskap og derfor noe jeg overlater til ekspertene. Samtlige i slekta er høyt titulerte og meritterte hunder og oppdretter konkurrerer og trener sine avlshunder selv. For det er nettopp det som er essensielt, for å kunne si noe om hvaslags valpekull man ønsker å lage, om foreldrene og besteforfedrene og ja, hele slekta, så må de ha bevist at de duger i trening. At de er mentalt belastbare og stabile og har den driftsstyrken som er nødvendig for å være arbeidshund.

FRAMGANGSRIKE DYR I SLEKTA:

*BH AD IPO3 Eyk von Erikson – den kanskje best kjente Airedale som slo til i IPO VM alle raser i 2008 med en 7. plass og satte Airedale på kartet internasjonalt.

*BH IGP IPO3 FH1 FH2 Cerberus von Erikson – fremgangsrik stamfar som var far til alle på pallen på IGP DM for terrier i 2022. *AD BH FH1 FH2 IGP 3 Sanjo von Erikson, far til Cerberus og mange fremgangsrike avlshunder bla min BH IBGH3 IGP1 RuH A SpH A ChaBlis von Erikson (3 x godkjent redningshund NRH, 6 år i NBF A begge grener Norge og Sverige) og *SE LCh SE VCh RL Ch SØKHIII SPHII Zenit von Erikson i Sverige med hele 3 Championater. I tillegg må nevnes

*AD BH IPO3 VPG3 FH2 KfT-Jgd.Ch Ch D/VDH D/KfT, Lux, CH, INT Othello von der Laubenheid – komplett hund med meritter og hele 5 utstillingschampionater.

AD BH IP3 VPG3 FH2 KfT.Jgd Ch ChD/VDH D/KfT Lux CH INT Othello von der Laubenheid

TA KONTAKT

I dette kullet forventes valper med gode og godt balanserte drifter, god nervekonstiusjon, svært gode og dokumenterbare, bruksegenskaper. Kullet er tiltenkt valpekjøpere med ambisjoner, fortrinnsvis innen en brukssport. Jeg har en rangeringsrekkefølge der folk med ønsker om å nå langt innen IGP og som tilhører en treningsgruppe kommer aller først. Etter der, men like interessant, er folk med erfaring innen annen brukssport – NBF evt NRH. Jeg tenker og at man kommer langt med mye pågangsmot og lyst til å lære, så har du ikke erfaring, så er det selvsagt mulig å ta kontakt for det. Jeg tenker å arrangere samlinger, leie inn instruktører osv for interesserte etterhvert.

Halve kullet er forhåndsbestilt, så ta kontakt snarest! kriloeke@online.no

KRAV TIL KJØPERE:

Det er imidlertid noen krav utover det å være interessert i å lære;

Foruten aktive hjem med fokus på trening, er dette obligatorisk: AD / HD og MH testing. En sum betales tilbake til kjøper når utført. Det blir arrangert felles MH og MT test når valpene kommer i passende alder.