Ikke fullt så gammelt nytt


Her er innlagg fra min nest nyeste blogg oveført.

Helgen 31.7. – 1.8.

Utstilling på Nesbyen

To dager til ende har Dyret, Karl Olav og jeg spradet rundt i Nesbyen på vill jakt etter sløyfer og anerkjennelse…
Og det gikk da ikke sååå aller værst.

Lørdag var det dommer Kevin Brown, en trivelig danske med svært god tid. Han ga Emil 1.JK, 1.JKK, CK – så vi var ganske greit fornøyde med det.
Søndag var det en Italiener med ikke så god tid.. Han hadde Emil på bordet ca 15 sekunder, kikka litt på han når han gikk rundt og frem og tilbake og avsa så dommen;
1.JK, 2JKK, CK.. Vi ble slått av Ozzy – Tordenstjernes Almost Unreal, for anledningen handlet av en gutt fra campingplassen, som forøvrig gjorde en kjempebra jobb.

Vi var og med i oppdetterklassen, Snoppen, Iben, Arraz og Emil – alle fra forskjellige kull og med flere år imellom – det endte opp med Hederspris. Så mye mer kan man visst ikke få i oppdretterklassen fortalte Lillian.

Søndag 25.7.

Søndag 25.7. Pelsen på utstilling Vålerbanen.
Idag har Emil debutert blandt de voksne hundene. Første gang i juniorklassen!
Med tilløp til panikk pga dårlig pels og en spesielt merkelig hale sånn rett før start, gikk det vel ikke så aller, aller værst
Dommeren var overrasket da jeg sa alderen til Emil, kom nesten med et utbrudd – ‘Hva? Er det mulig? Han er stooor…’ Jeg fikk da muligheten til å smiske litt og si at han er mye ute i skog og mark. (Jeg visste jo at hun opprinnelig er jakthund dommer *knis*).
Svært grundig og snakkesalig, hyggelig dommer – Vigdis Nymark hadde følgende bemerkninger å komme med etter et kikk på dyret;
‘Meget kraftig, 9 mnd hannhund av meget god type. Maskulint hode, gode linjer, søtt uttrykk. Stram god overlinje, glimrende underlinje. Litt åpen knevinkel i bakbein. Litt kort overarm, forøvring godt vinklet i front. Prima pelskvalitet. God haleansats, litt kroket hale. Trivelig gemytt, korrekt bitt. Lette bevegelser – gode for alderen.’  
I ‘hard valuta’ endte det med 1.kval og 3 konk. Det man kaller ‘slett rød vel…’
Ingen CK  – men det var det da heller ingen andre som fikk.
Så vi har fått med endel aha opplevelser til neste helg – slik som; * Vær tidlig ute! * Ikke kjøp nytt bur rett før utstilling, Emil ville jo ikke inni det. * Vær ferdig med negleklippen dagen før utstilling. * Ikke bruk trimmesaks på halen ved ettiden natten før… * Sørg for at naboteltene ikke består av familier på over 10 medlemmer der 4 av ungene under 8 år er hyperaktive og nystappa med sukker og mora er høyrøsta og sur. At det da i tillegg er langt over 2 knurrende/ulende dyr i burene er heller ikke noe tilsier at det er et lurt sted å campe den dagen.
Og – vi har fått kjøpt et flott telt! Takk til Line m Ozzy som tipsa om Ulf som tak det med og leverte det på p-plassen.

Torsdag 22.7.

Spor med Sephyr!
Dette var dagen da Emil skulle teste ut hva han hadde lært på Sølenkurset.. Jeg var innmari spent..
Jeg sendte Line ut for å legge motivasjonsspor med en vinkel. Det gikk glimrende! Så ble Line sendt ut for å lage et litt vanskeligere som vi lot ligge ca 20 min, og – det gikk også GLIMRENDE! Terrenget var mye værre enn på Femunden med høye busker og langt ormegress. Så la Line ut til Saphyr, som også viste seg å være mye bedre enn forventet. Hvem sier at brukshunder må være store?
Da måtte dessverre ekvipasjen fra Lierbyen hjem, men Line rakk å legge igjen en skikkelig utfordring før hun dro.
Jeg lot det ligge i 30 min før vi dro avsted. Det startet frisk med strå i livhøyde, avbrutt med litt mose og ormegress sånn innimellom. 1 vinkel gikk strålende, så bar det rett nedover der vi fant en leke. Så bar det rett oppover i tett vegetasjon som tidvis rakk oss til under armene. Etterhvert kom en vinkel til og litt opp og ned og vips! der var sporslutt!
Jeg er såååå IMPONERT! Han jobbet jevnt og trutt hele tiden, lille jordsvinet mitt. Så dette skal vi gjøre igjen, ja.

20.juli 2010 
Idag har jeg endelig startet jobben med å lage denne siden.. Det skal nok gå endel tid før den er ferdig merker jeg..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s