Jomfrustevnet!


Emil har debutert! På stevne! I bruks/LP klasse rekrutt under LyBrAg Cup på Eknesbanen på søndag.  Og – han ble faktisk ikke sist heller… Det var mye som var bra. Spesielt imponert var jeg under forenklet fellesdekk, da to ganske store hunder fant ut at de ikke gadd å ligge der sammen med de andre hundene. Emil brydde seg ikke. Han lå der, som naglet fast. Fliinke hund! 

Vi sleit vel litt mer på lineføring, vel. Nesa ned og full sporgåing.. Nå fant han riktignok også en bæsj utpå banen der da, men likevel – det skorter på kontakten og det skorter på min håndtering av nerver, noe han merker med en gang. Og det var litt gåing på dette stevnet. Dekk fra holdt ble da også litt plundrete, da øvelsen starter med fri ved fot.

Men derfra og ut gikk det strålende! Han la seg pladask under dekk fra holdt, og ble der helt til jeg ba han sitte opp. Under innkalling fra sitt hadde han fart som et oljelyn (hva nå det er?) etter å ha sittet stille og perfekt hele tiden – dog avsluttet han med en kjapp og – litt skjev – innsitt.    

Men det med den manglende kontakten var jeg klar over og det er ikke bare å øve på – sånn over natten. Det som var kjempekult var at alt vi hadde øvd på og som ikke satt i det hele tatt for tre uker siden, nå fungerte som bare det. Terriertassen kan helt klart lære masse masse. Så nå øver vi til KM bruks rekrutt om 3-4 ukers tid. Da må vi få inn apportering og ‘gå forran’ – men hvem vet, kanskje det går?

Foto: Elin Furuholt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s