Småbruk neste!


Ja, Gøy På Landet, sier nå jeg. Er ikke så ofte Trulte The Gris er med i blogginga her, men nå er det jammen på tide. Slitsomme ting skjer i nabolaget.

Vår ‘minigris’ i 80 kilo’s klassen flyttet utendørs i fjor høst. Hun har eget oppvarmet hus med fjernstyrt temperaturmåler og stor uteplass. Til nå så har hun mer eller mindre fått gå inn og ut av innhegningen som hun har villet, og det er på tredje året hun tusler rundt i området her og også i åkern til nabogården. Ingen reaksjoner har kommet før, så jeg trodde i mitt enfold at det var greit. Det leker jo unger utpå åkern der og greier så… Helt til vi fikk besøk av Storbonden Himself her i forrige uke. Det var ‘noen’ som hadde fortalt at grisen var på ville veier og han krevde at Dyret skulle holdes under kontroll og truet med både Mattilsynet og gevær om purketassene så mye som pirket borti jordet hans. Greit det og beklager så mye, sa jeg, og vips var strømmen på strømgjerdet igjen. Jeg er 100% sikker på at det ikke har vært en purketå utpå der siden altså, for grisen har gått på det gjerdet en gang og gjør ikke det igjen!

Men idag så ligger det jammen en melding fra Mattilsynet her om at de har fått inn en ANONYM Bekymringsmelding på purkeholdet her på Kjellstad. Hallo?!

Her snakker vi naboforhold altså. Så inmari ekkelt. Hvem er det som gjør sånt? Jeg vet om en som bor her som sikkert bruker bildet mitt som underlag til pilkastspill pga at jeg irettesatte en unge for et år siden – men – nei.. Det er bare ikke mulig å bli så skrullete som å ringe inn en sånn melding uten å snakke med meg først vel? Og kan det være denne før nevnte Storbonden? Han må da være fornøyd med sitt nå purkefrie jorde..

Jeg ringte selvsagt sporenstreks Mattilsynet jeg – som hadde vært på anonymt besøk og sjekka forholdene. Akkurat som disse Dyrepolitiene i L.A!! Dama var kjempehyggelig og sa at hun sjeldent hadde sett en gris som hadde det så bra og var i så bra stand. Trulte hadde hilst pent og greier så… Neida, ingenting å frykte der i gården, så hun.

Men her sitter jeg og føler meg enda mindre velkommen i provinsen. Er det noen som ikke liker byfolk? Har vi for fin bil? Eller kanskje det bare er som det pleier. Jeg er litt rar og da syns folk de må være ekle, bare for sikkerhets skyld. Jeg kjenner at jeg blir litt ivrigere på finn.no og leter litt fortere etter dette småbruket jeg har drømt om lenge – men i bunn og grunn så er det jo den stakkars personen som ANONYMT har gått inn på nettsidene til Mattilsynet for å anmelde en gris(!) som har noe å slite med.

Men jeg må jo gi all honnør til Mattilsynet da, for at de tar henvendelser alvorlig. Det synes jeg er flott.

20110510-160152.jpg

Én kommentar til “Småbruk neste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s