Bjellefnatt!


Da var det strax tid for litt God Jul. Eller?

Lillejuleaften som det er.

Ikke at jeg har vaska gølvet og børi ved og pynta tre. Ikke at jeg har fri til ‘neste år’. Ikke at jeg skal ha digert juleselskap og har stressa rundt i ukesvis. Ingen julekort er skrevet og ingen pliktgaver er kjøpt. Det ble litt rydding og litt fremfinning av nisser igår før jeg dro på nattejobb. Fram med enda mer nips altså også, og jeg som jobber med prosjektet ‘nipsfritt hjem’. Det er tilogmed fare for at det blir juletre! Med 6 innegående dyr er juletre et fremmedord sånn igrunn, så det blir ett av plast. 

Nå taes ene bikkja med på togtur til byen for å handle siste gaven også leverer vi et par gaver. Også må vi jo stå i ribbekø må vite!

For aller første gang skal jeg nemlig være hjemme julaften. Tenkt det har jeg aldri vært før! Og jeg er ikke så veldig ung. Jeg skal søren meg lage min egen ribbe! Vi får to på besøk. Jeg skulle jo ønske det kom fler, men det er nå bare oss det er. Litt dumt når man vet at verden er full av ensomme. Vi hadde jo hatt plass til fler vi….    

Jeg tenker på de som ikke har God Jul. Alle de årene jeg selv ikke har hatt God jul. Jeg vet hvor belastende det er å bli påtvunget slik kollektiv liksomlykke. I mange år har jeg febrilsk forsøkt å lukke øyner og ører for all påtrengende julestæsj. Det er jo helt sinnsykt. Jeg vil egentlig ikke være med på dette. Jeg vil egentlig ikke spise mat jeg ikke tåler og bruke penger jeg ikke har. Ønske folk noe de kanskje ikke er i stand til å ha. Fra midt i oktober møter man granbar og fjollete nisser i butikker – og fra midt i november er det omtrent umulig å høre på radio eller se på TV uten å få bjellefnatt. Emil har bjeffa hysterisk her i ukesvis hvergang dombjellene ruller ut av høytalerne i surround! Snøfnugg dales ned i skjul og rødkinna unger gliser gjennom sukkerfylt sjokolade.

Bevare Oss Vel.

Ikke fører julen med seg særlig med ekstra fridager heller og ja jeg skal jobbe både 1.juledag og 1.nyttårsdag – så bortreising utgår.  Så det er igrunn ikke annet spesielt enn at samboern har fri og kan være med på skitur og få vasket gulv og børi ved mens jeg er på jobb 🙂  

Så – takk til alle som har fulgt bloggen min iår og – det kan hende det kommer et nyttårsinnlegg, men hvis ikke så;  God Jul og Godt Bjellefnatt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s