Enda en Tysker forsøker å innvandre til det Løkenske hjem..


Dagens Tollsjokk,altså. Idag har jeg vært en sånn hysterisk kunde. En sånn litt ubehersket, halvfeit mhelleriddelaldrende. Eneste jeg manglet var perleøredobber og håndveske. Og sjal. Nei, det skal jeg ikke begynne med.

Etter å omsider ha fått inn verdens søteste og flotteste valp fra Tyskland til Norge via Danmark og Larvik på lørdagskvelden, reises det til Drammen tollsted for å fortolle lillehund.
Er inneforstått med at det koster 25% av kjøpesum å innføre hund til Kongeriket Gnore og er klar over at det nok vil komme en regning med litt frist på.

Men jeg transformeres imidlertid brått til en sånn kunde jeg selv hater å treffe på, foran tolldisken der:

What? Attejegskal betale hva? Frakt og? Jeg har jo brukt masse tusen på å kjøre dette Bikkjetrollet 50 mil i dieselbil fra Tyskland til Danmark og så med ferge og ytterligere 25 mil til Norge. Så skal det legges til fraktkostnader på kr 2500,- på summen!!?? Det ekke mulig. Du tuller? Er dere gærne? Det koster jo mindre med fly til Amerika!

Tollerdamene anlegger det litt barnehageaktige og milde blikket og ramser opp utdrag fra Norske Tollregler.

Atte det blir? Nesten åttetusen kroner, -? Å betale nå? Som i her og nå lissom? Ikke faktura?! Hæh? Det har jeg aaaaldri hørt noe om. Kan jeg ikke betale på faktura altså? Ser jeg ut som Olav Thon, eller? Nei, jeg har ikke så mye penger her og nå. Jeg er både sykmeldt og arbeidsløs. Sikkert ikke kredittverdig heller.

De nikker i takt. Mhm. Fristen er idag. Sånn er reglene.

Hva gjør vi da? Tror ikke jeg har noen markedsverdi på gata her altså, selv om det vel er bra med kunder i strøket her…
Nei, de visste ikke hva de skulle gjøre da, gitt…

– Kanskje valpen skal være her i mens, foreslår de to tollerdamene, som helt klart var drilla i kundebehandling. Og egentlig ganske kule.

Haha det vil du ikke! Hun bærsjer inne, tru jeg.

Ånei, glem det sa de.. Igjen tenkte jeg at det var da pokker’n så teit at ikke jeg kom inn på Tollskolen i sin tid. For de har kule uniformer asså ☺️☺️

Jeg fikk lov å forlate lokalet med streng beskjed om å møte opp mellom 9 og 12 på fredag og betale. Bring the Cash lissom, var beskjeden.

Denne bikkja bør bli urbra altså. Foreløpig kan hun bare sitt og litt av navnet sitt. Tisser ute da. Og bærsjer inne.

Jeg har fra før Norges dyreste Cairn. Denna Airedalen begynner å konkurrere på kilopris. Før valpelisensen er ute og jaggu.

Jeg er ganske så overbevist om at det blir adskillig mer om Quinny siden her på bloggen. Helt overbevist faktisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s