Badekatter-dagen


Til torsdag er det møte i katteklubben BURAK. Da kommer det en fotograf og tar bilder av medlemskattene. Bildene skal brukes på nettet, på plakater og andre steder. PR kåte som kattene mine – og jeg – er, så tenkte vi å stille opp på dette da. Men da må kattene bades. Og det er ikke alminnelig kattevask vi snakker om. Sibirkatter skal ha dobbelt pels, med stri overpels. Og man skal fjerne fettet i pelsen, spesielt på hannkatter.

Dette er min oppskrift på vellyket Sibirkattpels; 1) En runde med uttynnet Zalo oppvasksåpe. *Skyllemassemasse* 2)Fargeshampo. Til Freja: Brun. Til Halvor: Sort på rygg og hale. Blå på resten. *Skyllemassemasse* 3) Terriershampo. *Skyllemassemasse-dyppe hele katten i en bøtte med vann-Skyllemassemasse* 4)Tørke med håndkle. 5)Texturizerspray. 6) Føneføneføne.

Jeg velger å la Silla få slippe. Selv om hun er fantastisk pen, så er hun primadonnaen og utekatten foreløpig og liker seg dårlig både i dusjen og hos fotografen. Så idag morges var det Freja og Halvor som måtte til pers.

Freja liker dette dårlig altså. Hun er helt sikker på at hennes siste time er kommet og jobber som en gal for å komme løs. Dytter hodet rett inn i dusjstrålene og svelger masse vann. Hoster  og nyser. Joda, hun roer seg etterhvert, men liker seg svært dårlig stakar. Tilogmed tørkinga er  forferdelig for lillepus så jeg dropper planen med føner. Hun har ikke så mye pels enda heller, så hun blir fort tørr. Men når hun først har stelt seg ferdig oppe på hylle ser hun såååå fornøyd ut da. Jeg tror hun glemmer fort jeg. Og at hun liker den nye rene pelsen sin bedre enn den gamle, ganske møkkete.

Halvor er et funn av en katt. Han står bom stille i dusjen og lar meg gjøre hvasomhelst med han. Når han blir tatt opp til tørk, lukker han øynene og maler faktisk. Og maler enda mer når føneren kommer på. Jeg har en katt som digger å bade!

Jo mer Halvor utvikler seg, jo mer ser jeg at han er virkelig DRØMMEKATTEN! Han er blitt kjempestor og har en pels som ikke likner noen jeg har sett. Den er tykk, blank og utrolig flott i farge og mønster. Jeg tenker at  tabbymønsteret hans kommer bedre frem med blå shampo som fremhever hvitt. Har brukt sort på rygg og halespiss. Nå er han enda ikke blitt tørr, så jeg er veldig spent.       

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s