Blondinen overrasker!


Det har vært en utfordrende – og overraskende helg! Lørdag var det Rekruttmerkeprøver og søndag Klubbmesterskap i Drammen Hundepark.

Hadde meldt på Emilsen sin nyinflyttede søster Ronja til Rekruttmerket i bronse – og Emil skulle ta gull tenkte jeg. Ronja, som har levd det glade kennelliv og stort sett vært på utstilling og ‘tatt seg ut’ har mye å ta igjen på grunnferdighetene – for å si det sånn.
Vi har øvet en ukes tid på sitt og utgangsstilling og bare bittelitt på stå og dekk. Så regnet ikke med at hun skulle få til noesomhelst..

Med Emil tenkte jeg det skulle bli plankekjøring, bare en formalitet lissom.

Vel, Blondinen sitter som et tent lys og bare venter på beskjed om hva hun skal gjøre. Jeg ber henne om ‘på plass’, kom hit, dekk, bli, sitt og stå. Og det er helt fantastisk – hun gjør altsammen! Tilogmed dekk i et halvt minutt går som bare det.

Så når det er Emil sin tur så regner jeg med at dette går greit. Har jo lært viktigheten av å ikke være nervøs og slikt. Men – allerede på tannvisning så er Hr Hund lite interessert i å vise fram noesomhelst. Så han får stryk her. Jadda, men lineføring da? Ikke søren, nå skal Bøllen demonstrere hvor dårlig han likte å få menneskehender i nærheten av barten sin, og – bare setter barten i bakken og leker sporhund. Sitte? Hæ? Hvem er sitt? Så da har vi strøket da. Vi fullfører. Og nå! er ALT greit. Resten av programmet går knirkefritt. Men kunne ikke de to første øvelsene og gått bra?


Ronja (Blondinen) med svært fornøyd eier:) Bilde: C. Christine Røkaas

Søndag var det Emilsen sin tur i klubbmesterskapet! Ikke at vi hadde vinnerambisjoner, er faktisk første gang han har deltatt i klasse 1 – så tenkte det skulle være trening til den offisielle debuten som finner sted om noen uker.

Vel, short & sweet.. Vi ble sist. Med 4 nuller. Denne gangen fikk vi til tannvisning og lineføring, mens det meste av rest programmet gikk skeis.
Altså: jeg greide å lage nullen i stå under marsj, mens Emil var suveren her. Jeg stoppet idet jeg ga kommandoen og det ble null! Hinder gikk fint da forresten. Sist tissa han på hinderet, så det må sies å være en forbedring.

Men jeg tror han hadde det gøy der. Han ville stadig ta seg en tur bort og sjekke ut dommer Arild Berntsen. Dommern sa ‘kom hit’ til meg, og da var det Emil som kom 😉
Synd det ikke gis søthetpoeng. Da ville Emil ha vunnet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s