FP trening part 3


2013-01-19 17.08.14
Darius – The gravøøør!

 

 

 

 

 

 

 

 

Freja katt ligger hjemme med magan i været og ser ikke ut til å ha tenkt på å føde på mange dager… Ikke selv om Darius – gravøren – ligger på en pute rett ved og glaaaaner engang…

Ref: Vi venter kattunger i april…

Hunde og menneskeavdelingen av Kjellstad Zoo har da vært i Sande og trent på Ferdselsprøve som vi tenkte å ta 12.mai.

På en sånn trening er det mye generelt nyttig vi øver på og ikke bare selve Ferdselsprøven. Ble en del lineføring og fri ved fot – som jo i og for seg er  grunnleggende for de fleste lydighetsøvelser og konkurranser. I går var det passeringstrening av sykler med ringende bjelle og løpende joggere, både bakfra og forfra. Det gikk kjempefint, så jeg la inn masse dekk trening mens de andre trente på joggere og syklister. Og jeg er kjempefornøyd, for Emil ligger der mens både hunder og folk løper forbi og det bjeller og peser og… Linda kunne til og med belønne sin med hopp og lek rett bak der Emil lå.

Jeg ser innmari tydelig nå hvor viktig det er å ikke gå videre med øvelsen før den er rett betinga og godt befestet.. Jeg har jo synda veldig med Emil sin opplæring for jeg var ivrig og vllle fort videre. Så nå som vendinger sitter bra, utgangsstilling og selve gåinga fungerer sånn passe – ja så dukker det opp problemer med starten. Starten dere! Det skulle vi jo lært inn…. ja..  i starten. Lett å falle tilbake til gamle synder og glemme at jeg ikke skal stirre bikkjeskinnet i senk idet jeg sier på plass. Det blir to veldig motstridende beskjeder.

* Stirre i senk betyr for Emil ‘ikke finn på noe som helst annet enn det du driver med’.

* Kommanoen på plass og det at jeg går betyr ‘bli meg meg’..

Jupp jupp! Alltid noe å drive med gitt 🙂 Her er film av treninga, syns det ser ganske bra ut med tanke på LP1 om ca 11 dager. Skulle selvfølgelig ønske at han var nærmere og fulgte meg tettere, men dette er en ganske liten hund, som er temmelig dårlig utstyrt med anlegg for sosial kamp. Kong og ball i hånda det tar han lang fart og d*=)(& i – så det er dermed svært begrenset hvordan jeg kan få opp intensiteten hans. Tørka kalkunkjøtt i strimler var imidlertid en ganske så bra belønning synes Hans Høyhet Emilsen etter endt trening i går kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s