Iditarod neste!


Iditarod i sikte!!

 

Ronja og Emil har ikke lang fartstid i sporet! Stort sett har de vært løse på skiturer, men idag måtte de pent holdes under kontroll fordi vi var langtfra ensomme i sporet.  Så de ble forskriftsmessig spent foran i dobbeltstrikk. Ronja med halvnomesele og Emil stakkar, har foreløpig bare G9 selen sin med teksten ‘It Wasn’t Me’ på. Ikke optimalt.. Men hei hvor det går! De transformerer seg til Sibirske Huskyer på No time altså. Legger seg på og… ja de  drar som bare det.  Ganske godt synkroniserte er de og. Det er klart at jeg veier jo nesten like mye som en liten traktor og bikkjene sin matchvekt ligger mellom 6 og 10.kilo … Men jeg er dypt imponert over innsatsen. Jeg får masse hjelp opp bakkene og de følger veldig godt på i nedoverkjøringene.

Skitur 1.nyttårsdag er ofte en prøvelse. Skisporet er fylt til randen med hele familier i samlet flokk. Bittesmå unger i parkdress i fri dressur og null kontroll nedover bakkene. Det både grines og hvines! Ofte taes det kollektive pauser for appelsinspising og annet  –  sånn cirka midt i sporet akkurat der jeg kommer fresende rundt en sving med to ville Cairnterriere i stram strikk. Eller man møter fyllesjuke menn i femtiåra med Gordonsetter foran, frenetisk  løpende opp bakkene med lyndårlig samvittighet og angst i blikket. ‘Er Birkenformen spolert pga de nitten GT’ene igår?’.

Ikke er min skiform så veldig å skryte av heller… Er sånn cirka åtte år siden sist, og jeg smører med blåswix på sprayboks. Det står jo fra minus 2 til minus 15 på.. Skjønner ikke at det glipper oppover altså.. Men NYE Alpina skisko har jeg da hvertfall investert i, og det gjør det lettere å hvertfall få et snev av kontrollfølelse. Jeg greier innimellom å bytte spor i ganske stor fart. Hurra!  Det er likevel frittflytende angst jeg kjenner idet vi raser nedover bakkene, med heller få muligheter for å få stoppa før terrenget ordner det slik. Nå var det storm inatt, så i sporet ligger det både kongler, masse barnåler og ofte og kvister på tykkelse som babyarmer. Javisst bremser stormnedfallet farta – men det blir lissom så brått.. Men alt i alt så hadde jeg kun et besøk rett ut i løssnøen, så er svært så fornøyd med dagens tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s