Brukslydighetkurs – dag 4


Selvom søster har gjordt det kanonbra og tatt bronsemerket, så lar ikke Emilsen det gå til hodet på seg. Vi møter spent opp til brukslydighetstrening som avtalt vi. Det ble en bra dag! Bra opplegg og passe tid til å nullstille terrierkroppen i bilen innimellom.

Først var det fremadsending mot parkerte trailere med innlagt pølsebit. Tanken er å få hundehodene opp. Det gikk knallbra, bortsett fra at Emil legger inn en bue mot venstre istedenfor å gå rett frem. Vel, noen sier at Cairn er keivhendt.. Kanskje det er derfor. Eller var det noe med traileren. Det går hvertfall i fint driv flere ganger.  Vi kjører og et par budsendinger med Stine og ‘X-en’ – en fantastisk flott Berner som bare kan dytte hele hodet inn i lomma på jakka mi og spise som hun står. Emil er ikke av typen som stormer mot folk, men han syns Stine var grei å hvertfall traaave mot. Og han logra en hel del 🙂 Vi må jobbe mer med farta her, ellers er det nesten perfekt.

Såå var det apportering, noe vi skal bruke mye tid på fremover. Dette har tidligere vært vår migreneøvelse, spesielt tatt i betraktning at jeg hadde håpet å få han igang med rundering til våren. Nytter ikke å legge igjen bittet i skauen da altså. Emil løper og henter fint, men tror at poenget er å spytte ut fort for å få belønning. Min feil – som det alltid er når ikke bikkja gjør det han skal…  Liten, genial justering her og holdetida er allerede merkbart oppe. Jeg dropper slippkommandoen, men dytter heller godbiten inn i munnen mens apporten er der. Og jeg sier nei hvis han spytter den ut før det. Da får han belønning for å holde – ikke som tidligere for å slippe. Vi har gjordt lekser idag og merker stor framgang.

Tilslutt var det fellesdekk som alltid. Nå var det grusunderlag og en skummel container bak med folk, lys og rare lyder i. I tillegg hadde nabohunden lite lyst til å ligge lenge, så det ble litt gåing rundt der. Emil lå som bare det i 3,5 min. Da kom det et braaak fra container’n og Emilsen syns det tryggeste var å reise seg opp i sittende. Men la seg pent ned igjen og lå tida ut, som var 4 minutter.

Emil gjør lekser.
Kan jeg slippe nåeller?Hæ?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s