Planlegging Pågår


Jeg har funnet min sommer-ønskeaktivitet. Det handler selvfølgelig om skog og hund og absolutt ikke om Steking på Strand i et proppfullt fremmed land med drita fulle folk. Det er endel brukshundkurs landet rundt i sommerhalvåret og planen har hele tiden vært å delta på noen av dem denne sesongen. Men fikk litt sjokk igår for – What? Fulltegnede sommer – brukskurs? Allerede?

Fikk akkurat beskjed om at det er venteliste på NBF sitt Evje kurs.. Og at den uka jeg hadde tenkt å dra på kurs hos Terje Østlie er fullbooket. Og uka etter der og uka etter der…Det var da voldsomt.

Siden det akkurat nå er tett tåke og minus 11 grader ute.. Og tidlig i februar. Og siden jeg likevel sitter her med superundertøyet og sportsBHen på og venter på at temperaturen skal falle – slik yr.no har lovet – og vi kan få gått på ski – har jeg hivd meg over sakene og ordna så sommeren faktisk nesten er i boks. (Wehey! Lang setning der.)

Norsk Brukshundsportsforbund arrangerer hvert år to brukskurs, et på Evje og et på Sølen.Link her. Jeg har vært på Sølen de to siste årene og det anbefales virkelig. Flott terreng og masse forskjellig å melde seg på. De har egne sporgrupper, runderingsgrupper, blandet spor/rundering, lydighet etc. Les om vårt siste opphold her. Dessverre får jeg ikke fri den uka og kanskje er det lurt å prøve litt annet også, tenker jeg.

Så etter endel research har jeg og samboern og begge hundene fått nr 3 og 4 på venteliste på Evje kurset. Vi krysser fingre og poter for at noen ikke gidder likevel eller blir syke eller eller.. Sånt skjer jo!

Jeg har i tillegg grini meg til en plass på Amokk sitt brukskurs som går over 4 helger og et halvt år. Flott måte å få oppfølging og progresjon på. Her blir det hovedfokus på rundering, men også litt av det andre. Jeg vasser ikke akkurat i treningskamerater i hverdagen, så greit å ha et sted å utvikle seg over tid. Og selv om jeg har holdt på veldig mye med brukstrening, så er det jammen meg ikke lang tid. Og det er mye jeg trenger hjelp til og masse å lære.

Javisst, er vi en gjeng i DBHK som jeg vet blir litt større denne sesongen, så jeg tipper det skal gå an å få flydd endel rundt i skauen her hjemme og.

Og sist, men ikke minst – vi har og fått til en uke hos Terje Østlie’s Hundesenter. Han har jeg hørt så mye om og er så nyskjerrig på at… det må jo bare prøves!

Så det ser likevel ut til å bli en aktiv og interessant sommer!

Men tips til dere som følger denne bloggen og er sånn delvis ødelagt i hue som meg og ikke kan tenke seg en annen sommer enn en med brukskurs; Hiv dere rundt! Det haster nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s