LP1 Filmregissør? Moi?


Igår var Emil og jeg med på lydighetsprøve klasse 1. Jeg lurte lenge på om jeg skulle trekke meg, for vi var ikke så klare som vi kunne bli. Men så tenkte jeg at – om jeg starter med den innstillingen å gjøre det så bra jeg kan, og ta det som en test på hva som funker og hva som ikke funker, så må det da være greit. Veel, vi vant ikke…. Men ble ikke helt sist da. Det jeg trodde skulle gå galt gikk bra og omvendt.

Så nå har jeg laget film. Se nederst i innlegget. Det er filmet på lang avstand og er litt uskarpt, men gir et bra inntrykk av forholdene.

Det var nemlig i Telemarkshallen, der det foregikk utstilling, agility og lydighet om hverandre. Det var masse! tråkk av både mennesker og dyr tett innpå banen vår. Det var en svær byggtørker i ene enden som dura i vei og banen vår var nærmest luftegården. Det var ingen plass å varme opp på, så det ble gjordt inntill ringtauet vårt. Så det var vanskelige omgivelser altså. Midt i programmet vårt måtte vi bare stå der og vente på at hinderet ble bygget opp og under fellesdekken kom en eier med en svær hund gående 20 cm fra Emil der han lå….

Ganske kort fortalt så gikk det slik:

1-Tannvisning: Emil reiser seg, men går mot dommeren, logrer og er svært så tilgjengelig. 9,5p.

2- Fellesdekk: Ytterst i hjørnet der hunder og folk passerer kjempenær… Måtte til med dobbeltkommando på neddekken, og kom borti bikkja. Det er jo ikke lov så ville ha strøket her. Emil kom tuslende til meg etter 1,5 minutt også, så var nullen et faktum. Det at han kommer til meg og ikke raser rundt i hallen, er jo beroligende, og stort fremskritt fra starten for et år siden, da hadde han tenkt seg nabopapillonen til frokost. Men vi mistet hele 30 poeng her!

3- Lineføring: Vi sliter med starten og fokuset og jeg ser at jeg vender altfor fort. Men Emil følger store deler av tiden og det var tilløp til flott lineføring i perioder. De periodene burde vart lenger bare… 5p.

4-Dekk fra holdt: Sliter med starten og fokuset her også. Så når vi har kommet frem der det skal dekkes, er bikkja på feil side gitt! Ville ikke sitte, men dekkinga gikk greit. Ligger fint til jeg kommer tilbake og setter seg flott opp på kommando. Vi nulla her, noe jeg synes er rart siden hovedmomentet er dekken.. Men men. Dommeren bestemmer.

5-Innkalling fra sitt: Dette går alltid bra! Litt dårlig tempo ellers fint. 8,5p

6-Stå under marsj: Forbigåes i stillhet. Han KAN det rett og slett ikke. Stoppet etter to HESTE-lengder vel, Avsluttningen er bra dog.

7-Hinder: Han hoppa som en gud! 9 poeng!

8-Avstandskommandering: Klasker ned i dekkene, men blir forstyrra i oppsitten. Mye skrik og skrål på utsiden og svære hunder i drakamp med knurring rett ved. Ikke så greit. Men det holdt med en ekstrakommando da. 6,5p.

Vi fikk tilslutt 6p i helhet…

Ikke mange poengene mao, men dette kan bli veldig mye bedre om vi får opp driften og lysten til å være på plass. Han jobbet lenge og vel uten godbit og jeg synes selv det fungerte bra å rose mellom øvelsene. Han gikk aldeles ikke i lås som han har gjordt før, men var litt for opptatt av ting rundt seg. Ikke så rart det da!

Nå gleder vi oss til å ta fatt på Elin Strand sitt ‘treningsprogram’ imåra! Vi skal trene korte økter ofte for å få opp driften og lekelysten og fokuset. Vi gleder oss og synes Elin er kjempegrei 🙂

Se filmen her: (Lyd kommer kanskje etterhvert): http://youtu.be/FzYwcFknkmY

5 kommentarer til “LP1 Filmregissør? Moi?

  1. Så bra at dere hoppet i det, tar av meg hatten for dere! Fortsett det gode arbeidet, og husk: Det er MORO å trene hund! «Drit» i hvordan det går med bc-en før og etter dere, de får jo det meste gratis likevel! Skulle likt å se de trene våre hunder, hæ? Jepp!
    Klem fra Janet

    Liker

  2. Så gøy og modig at dere debuterte! Min «kineser» og jeg skal prøve oss om en måned, og vi er heller ikke helt klar. Hvorfor ikke prøve og se hvordan det hele fungerer? Lærer sikkert masse av det. Lykke til videre. 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s