Overraskende tester!


Som nevnt i tidligere blog så er det litt Trøbbel i Paradis fortiden. Jeg trener og trener med Emil og det skjer liksom ikke særlig mye fremgang. Det jeg opplever er at bikkja viser tegn på å være møkklei og at han demper seg eller rett og slett blir stående som paralysert i konkurranser. Og da blir jo jeg enda mer intens og han demper enda mer. Ja, jeg har vurdert om belønninga er bra nok og ja jeg har forsøkt å sørge for at han forstår hva jeg vil – og alt det der. Og han ER jo ingen leken hund, selvom vi jobber mye med lek fortiden. Han ELSKER mat og gjør nesten alt for den, men likevel; jeg får det ikke så bra til som jeg skulle ønske. Kanskje har jeg feil rase, feil individ og jeg må jo si at tanken på å anskaffe seg en hund som er avlet på bruksegenskaper så absolutt er tilstede. Jeg tenker også mye på om han er havnet på feil hylle. Kanskje han ikke liker det han driver med? Jeg foreksempel vet at jeg ville blitt veldig lei meg om jeg måtte ha jobbet som Revisor hele livet…. Hadde nok dempet jeg å…

Kort sagt; vi tok turen til Østlie’s Hundesenter for å få testet begge to og høre hva Terje Østlie som har drevet med det mentale på hund hele livet mente om saken. Jeg går også på Mentalkunnskapskurs fortiden og synes det er et spennende emne.

Testløypa har de samme elementene som en Funksjonsanalyse, altså en litt utvidet MH test. Fordelen med at Østlie ikke er offentlig godkjent er at han kan kjøre testmomentene så mange ganger han vil, hoppe over enkelte og – ja – rett og slett gjøre som han vil og tilpasse testene individuelt. Jeg har tidligere tatt K-test på Ronja med flott resultat og trodde dermed at dette skulle gå som fot i hose. Så feil kan man ta… Emilsen derimot har tidligere tatt MH test som viste noen brister her og der, så han hadde jeg ikke så store forventninger til som til Ronja…

Her er linker til testene:

Ronja – ikke så tøff som jeg trodde.                            Emil – Ulv i fåreklær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s