Andejakt!


I går fikk vi testet Ronja sine sporkunnskaper gitt. En venninne av meg hadde mistet endene sine! Alle 5 Moskusender hadde spasert ut i det fri i løpet av natten! Ikke så moro når det tross alt var noen og fjorten kuldegrader ute.
Det var noen spor på jordet.. Og Ronja fikk dermed på sporline og selen sin og dro avgårde! Hun hang på sporet på skaren ganske langt og med stor iver. Det førte ned til elva ja.. Godt gjort når man tar i betraktning at vi aldri har trent spor på snø før og at når det er så kaldt som det var i går så er det ikke mye til fert å henge seg i. Men dessverre så hadde en haug med rådyr krysset sporet nylig og da gikk det helt i stå for Ronja som ikke visste hva hun skulle velge stakkar.. En annen ting er at det nok er vanskelig å følge en andeflokk siden de er flere individer og går litt her og der. Så vi måtte gi opp der, men fikk hvertfall en pekepinn på hvor de hadde gått. Vi tok og ut Emil og slapp begge to løs i området i håp om at de skulle finne mer info. Det ble litt bjeffing og løping hit og dit, men det var for vanskelig dessverre ;( Krysser fingrene for at andeflokken har overlevd natten og tar til vettet og drar hjem igjen!