4 dager i de dype skoger på Evje.


image

ChaBlis og jeg har vært i de dype skoger på NBF brukskurs på Evjemoen i helgen. Og der møtte vi jaggu en haug med Airedaler! På venstre side Keelco’s Dancing Daisy de Lux og Aud Jacobsen  og på høyre side halvsøster Frieda von de Drift med Sissel Mestad.

4 kjempelærerike dager der vi fikk innspill til små endringer som gjør at denne Speedy Gonsalez av en bikkje jeg har lugner seg et hakk og får tenkt seg bittelitt om før hun dundrer ut av skogen før jeg får tenkt verken A eller B og hatt en plan klar. Det går ikke sakte for det.men hun er enda mer konsentrert og lett å lede.

Vi fikk og øvet på passeringer og dette samarbeidet som vel er fokusområde nr 1. Vi fikk to figuranter vinkelrett ut fra midtlinja på samme side og andre morsomt gjemte. Men selve søket er jo ikke noe problem, folk finnes okke som… Greia er at vi begynner å finne samme måten å gjøre det på – hehe.

Vi hadde feltsøkkonkurranse der Chablis ble slått av kun en hund – en av  instruktørenes erfarne Schæfere. Vi hadde hurtigløp der Emilsen var vikar og ble sist men løp alt han kunne med hengende tunge. Det ble svært overraskende gourmetgrillmat på lørdagskvelden med indrefilet og greier!
Men det jeg likte aller best var instruktøren vår, Bjørg Taraldsen. Hun hadde masse kunnskap både om hundementalitet generelt og treningsmetoder spesielt. Jeg ble likevel ikke pådyttet ‘revolusjonerende løsninger’, men fikk forslag til små endringer. Det var opp til meg å følge dem så jeg plukket en hel del av dem – men lot og noen ligge til senere vurdering. For selv om alle var gode så må de også passe meg og hund.

Vi fikk besøk av flere garva hundefolk med fartstid fra før jeg ble født og det er utrolig gøy å høre de si at jeg har en formidabel bikkje som jeg kan nå svært langt med. Men øh – de sa ingenting om mine prestasjoner… bør jeg ta det som et hint;)?

Nå har jeg fått pleiet myggstikkene og delvis sovet ut så er klar for ny uke med både trening og nattevakter.

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s