Hundesommer del 2: NRH


Uke 29 Torpomoen. NRH Summer Camp. 

Jeg var litt usikker på om jeg skulle dra og litt usikker på om vi skulle gå for B godkjenning fordi at det kunne bli for mye belastning på ChaBlis som jo er en ung hund. Jeg tok de småkursene jeg manglet for å få gå opp til B. Vi var blandt annet på utmarsj og sov i telt. Emil og ChaBlis syntes det var ganske kult. Særlig når det kom småmygg mellom innerteltet og overteltet… Og vi øvde litt på oppstalling ved funn av liksomskadet person.

Bikkja er på sporet.. En ting vi teoretisk sett ikke kan. Sporoppsøk på 50 meter.
Bikkja er på sporet.. En ting vi teoretisk sett ikke kan. Sporoppsøk på 50 meter.

Nå skal det sies at vi sånn egentlig ikke har trent ordentlig med noe NRH lag. Jeg har ikke funnet ‘noen som passer for meg’ og som har plass. Og jeg har ikke trent på de spesifikke tingene vi skal kunne. Men B sporet besto vi jo på strak arm for lenge siden. Og siden ChaBlis er en sånn bra søkshund så tenkte jeg at hun ville fikse det meste av det som dukket opp på ukas arbeid B. Men – at det skulle likne så mye på en militærøvelse var jeg ikke klar over! Det var sykt varmt. Terrrenget var som å snu Prestmoen 90 grader. Myr, høl, svære steiner og supertette imponerende irriterende busker og trær. Vi holdt på fra tidlig morgen til langt på natt. Det er som Arve Holm sa: ‘Folk forsvinner ikke på Prestmoen eller Sølen. De forsvinner heller ikke alltid i pent vær uten mygg. Sånn er virkeligheten.’ Så – det hele endte med at bikkja holdt som bare det. Hun tok alt på strak arm uten å ha gjordt noe av det før; patruljegang, oppsøk av spor på forskjellig avstand, oppsøk av 24 timers spor, langt spor med smeller, mørkesøk og melding på gjenstand. Men det var fører’n som falt fra. Jeg valgte å trekke meg fordi jeg ikke ville slite ut hverken bikkja eller meg. For innimellom de oppgavene vi skulle løse, var jeg en av de heldige som ble lagt ut som figurant seint på kvelden. Under en stein. Med mygg og kampesteiner. Det tok 3,5 timer før jeg ble funnet – som den aller siste.

10421566_10152333091016638_5336582839611884680_n
Patruljegang. Enda en ting vi teoretisk sett ikke kan, men som ChaBlis tok på strak labb. Instruktøren PEO bak. Flink kar som helt klart har sett en eller to bikkje før i sitt liv…

Men – Summer Campen førte til at jeg fikk bedre innblikk i NRH, fikk mange flotte tilbakemeldinger på ChaBlis og et mer nyansert syn på hva det faktisk innebærer å være en del av den norske frivillige redningstjenesten.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s