En BH til!


Da har husstanden fått en BH til! Emil har en fra før og nå har og ChaBlis en..

BH er tittelen man får når man består Ferdselsprøve. Dette må man ha blant annet for å konkurrere innen RIK programmet. Ferdselsprøve kan man og ta for å få starte i NBF C (hund over 18 mnd). Eller man kan – som jeg – ta det som en utfordring og for å få en tittel. Den tyske oppdretteren synes jo også det er stas.

Ferdselsprøven består av to deler og man må bestå del 1 for å gå videre til del 2.

Vesentest
Vesentest

  Del 1 er en lydighetsdel der man først er på Vesentest. Her sjekkes chip og hundens toleranse for å ha folk tett innpå seg og bli håndtert. Så kommer lineføring og fri ved fot i et på forhånd innlært mønster. Man går ganske langt, sånn cirka 200 skritt, med litt vendinger og holter i bånd også inn i en gruppe folk og åttetall inni der. Så gjentaes alt uten bånd. Så settes hunden i bli, man går et stykke unna og tilbake. Etter det er det dekk fra holdt, man går 30m unna og kaller inn. Etter det er det tid for langdekk. Hunden skal ligge mens neste hund gjør sitt program. Fører går ca 30m fra og stiller seg med ryggen imot sin liggende hund. 8 – 10 min. Alt i alt er man inne i ringen ganske lenge, 15-20 min. Ganske lenge uten belønning.

Vår innsats i denne delen kunne helt klart vært bedre.. Det at hun måtte ligge først, i stekende sol, og det at jeg ikke fikk lekt henne opp igjen før resten av lydigheten gjorde det litt trøblete. Kontakten og flyten i foten forsvant litt, vi surret litt med mønsteret og vi hadde en liten misforståelse der da ChaBlis insisterte på at ‘sitt’ betydde ‘sitt også dekk’.. Innkallinga og gruppa uten bånd var imidlertid veldig bra. Vi har nesten ikke trent på dette og det har vært mye LP1 i det siste.. Men likevel – vi gikk videre!

Del 2 er ferdselsdelen som foregår i trafikkert område med ferdsel av folk og andre hunder. Man skal gå med hunden i hengende line (ikke på plass) og man kan snakke så mye man vil til hunden, men ikke belønne med leke eller godbit. Det er pause mellom momentene. Man går langs veien med hunden i slak line. En jogger passerer bakfra. Snur og løper tilbake.Jogger passerer

Sykkel bakfra
Sykkel bakfra

En sykkel kommer med plingende bjelle.

En hund passerer bakfra også forfra.

Bil stopper og spør om noe. Man skal da ha kontroll på hunden mens man svarer den i bilen. Også kommer det noen flere joggere… Også – siste biten – da skal hunden bindes opp og eier gå i skjul. Det skal passere en hund da også. Den oppbundne hunden skal forholde seg rolig.  

For oss gikk det veldig bra. ChaBlis er kanskje full av lekelyst og nysjerrighet men vi har nå øvet masse på å gå pent i bånd. Andre hunder bryr hun seg lite om og folk er OK men det er ikke så viktig å hilse på dem. Hun tolererte å bli bundet til et tre en stund uten at jeg var der. Utsikten fra treet var både måker og vann så…..

Og vips! Bestått! Hun tiltales herved som BH ChaBlis von Erikson!

Bil stoppet og spurte om veien til New Dehli.....
Bil stoppet og spurte om veien til New Dehli…..

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s