Da har vi slækka’n nok vel. Etter tre uker med trening trengte både Fru Hund og jeg litt pause. Vi har nå drevet med litt kryping og litt hold den tida da. Men nå legges bittelitt planer framover. Planene er å starte C rundering i september også blir det litt parallellkjøring med LP 2 da. Ved siden av det er det jo brukstrening da. Håper på å få trene litt med NRH og med tanke på B godkjenninga etter hvert.

I LP2 og NBF C er det mange øvelser som er like også er det noen forskjellige. Så jeg har laget en logisk plan for hvilke som egner seg til å trenes i samme treningsøkt. Nå trener jeg ikke hele øvelser så ofte, men delmomenter. Og da likner øvelsene enda mer. Planene er så å drive på sånn med små og hyppige økter noen uker framover – også – når konkurransene nærmer seg og øvelsene sitter skikkelig – kjede dem hver for seg og trene uforutsigbart og la det gå kortere og lengre tid mellom belønningene. Ikke to forskjellige kjeder hele tiden, men bruke tid på en og en kjede.

 I dag har vi hatt en dag uten så mye mas til nå. Man trenger ikke fly lange turer i marka hver dag nei..

– Så da ble det etpar økter i hagen med lydighet. Og ja! de var planlagte og jeg holdt meg til planen.

– Også en ‘økt’ på trimmebordet. Bikkja fikk jo skikkelig stryk på utstillinga sist. Pelsen må nappes helt ned mye oftere enn jeg har gjort til nå. Og nei det er ikke bare jåleri til bruk på utstillinger, det er og for å få en mer vann og værbestandig og ikke minst penere pels.

– En økt til med lydighet og masse leking med Cairnene. Det er nemlig epler i hagen vår og alle blir helt gærne når jeg kaster dem.

Detaljer (for de spesielt interesserte og for meg selv)

På programmet i dag sto – foruten kryp som vi trener bittelitt på hver dag – hinder med fokus på automatisk nedsitt på andre siden og å ikke hoppe skjevt og apport med skikkelig hold i utgangstilling. I begge disse øvelsene har jeg slurva nemlig.

KRYP: Vi har gått fremover med museskritt mtp innlæring av kryp. Dette er en øvelse man får svært mange poeng på i konkurranse og jeg som har en i overkant gira hund som fint kan finne på å rushe fram må ha en rolig utvikling i denne øvelsen. I dag kom et lite gjennombrudd. Jeg greide å gå ved siden av mens hun krøp pent. Ryggen var riktignok bøyd så jeg fikk belønnet nede og det var en veldig kort strekning. Men dette funker! Også går vi tilbake i vanskelighetsgrad igjen ved at jeg rygger foran henne så hun ikke greier å gå for fort.

HOPP OVER HINDER: På hoppet har jeg trent på meg litt trøbbel. Først gitt tegn for sitt på andre siden også hivd leke. Det har ført til enorm forventning til den andre siden og hun har hoppet høyt og fort, men satt seg sakte og bjeffa (i jakt…). Jeg har nå snudd på det og belønnet ro i sitten på andre siden (godbit) og at belønninga (leke) kommer etter at hun har hoppet tilbake til meg. Delmomenttreninga blir sånn at jeg har latt henne stå på andre siden av hinderet – gått tilbake til andre siden – kommandert sitt på avstand også belønnet rolig med godbit før jeg har gått tilbake og innimellom kalt henne inn med hopp. Når hun sitter hos meg har jeg hivd leke, men ikke hver gang. Går så flott som bare det. Ingen bjeff på vei over, i dag sto jeg bare stille til hun satt seg uten kommando.. Skulle det bli sånn at hoppet fra meg blir slapt, ja så er det bare å motivere med leke før hun skal hoppe. Sånn er det å ha en hund med så mye arbeidslyst og som er så lett å belønne. Har begynt å skjønne hvordan jeg kan styre drifta hennes opp og ned.

HOLD APPORT: Holde apporten er og en øvelse jeg har gått litt fort frem med. Hun har et naturlig pent opptak og en stor apporteringslyst. Men jeg har tatt apporten for fort fra henne. Og jeg har også endret innkomsten fra å være foran til å blir på siden. Så nå har jeg gått tilbake og trent ganske tradisjonelt. Jobba litt med hold i sofaen foran TV’n også nå tatt det ut i utgangsstilling. Etterhvert gir jeg apporten til henne og går et lite strekke med på plass. Setter henne igjen og kaller inn. Belønner en del med godbit. Leke kommer om hun begynner å bli slapp i leppa og på slutten av treningspasset. For viser jeg leken, så klapper kjevene igjen i ren konsentrasjon. Men den kan jeg ikke ta opp før hun sitter ved siden av meg, for så går hun i jakt igjen og fryser til i bevegelsene.

Jeg er kjempefornøyd med å ha fått lagt en plan. Greia nå blir å greie å følge den. Hun kan alle øvelsene egentlig, men de er litt lurvete. Hun fyker inn i ruta men jeg må time stå kommandoen veldig. Og jeg vil heller at hun skal vite hvor punktet er. Og når det gjelder avstand så har jeg  ikke trent så mye på lang avstand og jeg må nok og flikke litt på at oppsitt og neddekk foregår med samme ben låst..

Og det er merksnodig for kjapt hun forstår og holder riktig. Det er nemlig en øvelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s