Høggvarm trening for ville dyr


Høggvarmt ute jo.. Hater det.. Ikke så lett å få fulgt Katja CoolDog sitt treningsprogram og få trent ordentlig styrke/utholdenhet med ChaBlis nå. Men heldigvis finnes den flotte oppfinnelsen: Sjø og Skogsstjern. Naturen er vis 😉 

Frøkna har fått seg svømmemansjetter fra Seleverkstedet! Og det er ikke fordi hun er dårlig til å svømme, heller det at hun er litt for god slik at det tar lang tid før hun blir sliten. Med mansjetter rundt bena som gir motstand, trenes vesentlig mye mer styrke og kondisjon. Kjempeflott å bruke i vanntredemølla hos CoolDog, men fungerer fint i ‘vill tilstand’ også. Katja har fortalt et tall på hvor mye mer effektivt det er, men jeg husker det dessverre ikke. Oppdatering følger i neste blogg om temaet.

20160526_175621

Etter en 25 minutters økt i Hvalsdammen inni skogen her, fikk hun løpe foran kickbiken tilbake til bilen. En runde under laseren til Katja er uvurderlig for å unngå stiv muskulatur etter en sånn omgang og den kan tilogmed løse opp begynnende låsninger.

 

 

20160523_144052.jpg

Poenget med slik svømmetrening er å holde hunden gående slik at det blir en jevn belastning over tid. Det er ikke nok å svømme ut etter en ball også opp på land igjen. Hun  bør svømme kontinuerlig hvertfall 20 minutter med små pauser innimellom. Jeg kaster da to baller… Håpet var at hun svømmer frem og tilbake mellom dem. Men terrier’n er lur. Hun skal ha med begge… Og har ikke stor nok munn. På den måten trener hun styrke på sin egen måte mens hun trår vannet og bokser den løse ballen bortover. en metode som er litt mer effektiv er å kaste små pinner hun kan ha flere av i munnen av gangen. Da kan hun svømme frem og tilbake. Tror jeg. Det hele kan ses på film her:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s