Pink is medicin


20160526_175715Vi driver med laser!

Etter skaden i vinter som skjedde på helt uforståelig vis, er jeg nøye på å trene ChaBlis opp ordentlig.  Foruten vanntredemølle og diverse andre styrketreningsprogram, får vi laser hos CoolDog Katja Petrell.  Er musklene litt stive en dag er det godt med laser.

 

Hører du til samme generasjon som meg  som får helt andre assosiasjoner enn helse ved ordet ‘laser’? Jeg tenker: ‘raveparty, mørke fabrikklokaler med blinkende lyd og folk i hvite klær som virker fulle men bare drikker vann… ‘

Laserterapi er nok ikke fullt så moro og mye, mye sunnere;

Laserbehandling er en anerkjent behandlingsmetode som har blitt brukt på mennesker og dyr i mange tiår. Det finnes flere typer laser. Terapeutisk laser er den typen Katja Petrell bruker ved behandling.
Forskning har vist at laserlyset har positiv effekt på svært mange områder. Av eksempler kan nevnes ødemer, inflammasjoner, dårlig blodsirkulasjon i muskulatur, problemer i seneapparat og ledd, sårheling mm.
Laser er, enkelt forklart, et apparat som produserer synlig og usynlig lys.
Ulike individer kan reagere ulikt på laserbehandling:
Energioverskudd:
Det hender iblant at smerte forsvinner nesten umiddelbart etter en laserbehandling.
I slike tilfeller er det svært viktig å forholde seg til de råd vedrørende aktivitet man får, særlig hvis laserbehandling brukes som rehabilitering etter operasjon.  Dette at hunden viser en plutselig lyst til å løpe / får løpekick, betyr ikke at den er frisk. Hunden skal, uansett, ha regulert aktivitet etter behandlerens råd.
Trøtthet:
En annen reaksjon ved bruk av laserbehandling er trøtthet. Hunden kan føle seg svært trøtt under eller etter en behandling. Dette kan for eksempel komme av at en smerte slippe tak.
Smertereaksjon:
En tredje ting man skal vite om er at smertereaksjon kan oppstå. Dette er som følge av at en skade «akutiseres» når lekningsprosessen setter i gang. Smerte kan opptre 6-24 timer etter behandling. Smertereaksjon opptrer oftest ifm problem av kronisk natur. En eventuell smertereaksjon skal tolkes som et positivt svar på behandlingen.
Andre reaksjoner: : * Muskelavslapping, * Nervestimulering, * Bedre sirkulasjon, * Stølhet/ låsninger slipper.

Med andre ord, mange ting i ett: Et aldri så lite Kinderegg der altså!

08_kinder_egg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s