Challenge 2021: Litt i meste laget


Grf.. 4 pinner i pinnefeltet får holde. Og den ene spytta jeg ut!

The Challenge er over, for 6. gang. Som alltid et fantastisk arrangement med utrolig flinke hunder og førere. Som alltid har vi møtt opp en ukes tid før, for å finpusse formen. Som alltid, har vi hatt som mål å komme til finalen og hvertfall å gjøre det bedre enn året før. Greia iår, var at det egentlig ikke var noen form å finpusse. Det har vært et elendig treningsår. Dels fordi at jeg har forsøkt meg i arbeidslivet, dels fordi ChaBlis fikk livmorbetennelse og ble kastrert i juli, akkurat da vi skulle ha jobbet med grunnlaget. Og dels fordi jeg har slitt mye med motivasjonen, da det er glissent ift folk å trene med.

Hun lå da brakk i hele juli. Anyway – etter å ha trent en uke på Sølen med flotte folk etter det, trent litt med lokalt NRH lag og endel venneløse runderinger og masse alenetrening, trodde jeg vi var sånn passe i rute likevel.

Vel, har gått rundt noen dager nå i ettertid, og følt  meg som en snylter. Her jobber fantastiske frivillige folk natt og dag for å få arrangert dette flotte og komplette arrangementet. Også går vi nærsagt rundt der og tøyser.. Assa.. Ingen god følelse.

Greit at ChaBlis er i god nok form til en 1000m rundering eller 450m tapt apport. Men alt samlet, og i tillegg både lydighet OG felt på en dag. Jepp det ble altfor tøft. Også for meg ble det tøft, som står dypt til knærne i en livskrise og faktisk ikke burde vært sammen med folk i det hele tatt.

Så må jo si at hvor utfordrende The Challenge er, viser seg virkelig når verken hund eller fører er på topp. Og hvor små marginene er, fikk vi også se iår, da folk som tidligere har gjort det bra, også havnet langt ned på lista. Er dypt imponert over de som hevder seg år etter år. Det var virkelig gøy å se!

Rundering. Det startet nemlig ganske bra. Om vi ser bort fra at bikkja hang seg opp i at det måtte være noe bak en rot i starten av runderingsløypa og kom med melding. Og det kunne det jo være, så jeg ble med på påvis. Ikke en gang, men to! Det var jo så tydelig at hun mente noe var der. Og feilmelding har vi kun hatt en helg i 2017, så hvorfor skulle jeg mistenke noe? Kunne ikke håndtert det annerledes.

Jeg visste da at det kostet 50p pr feilmelding og at om vi dro på oss en sånn til, så ville vi få null. Med det i bakhodet, gikk jeg lettere stressa  videre. Og for en rundering det ble! Hun var i kanonslag! Hun løp store, flotte slag. Skulle tro hun var tre år igjen. Fant den ene tingen mindre enn den andre, meldte nydelig hele tiden og viste ingen tegn til slitenhet etter at siste var funnet på nær 1000m. Det viste seg etterpå at det ikke var noe i løypa før på 400m.. og det er lenge å gå tomslag ja.

Tapt apport. Så over til Tapt apport. Øvelsen vi aldri har fått til i Challenge sammenheng. Men joda, også her overbeviste hun, og kom relativt raskt og litt i overkant lykkelig inn med brannslangebiten. Hele 450 meter var det. Men.. å få til pen innsitt eller pen avlevering. Det viste seg å bli verre. Da dommern forkynte karakter 6, kjente jeg pessimismen komme tuslende. Til nå hadde vi mista 140 poeng. For oss som mildt sagt ikke får til lydighet, er det slettes ikke bra.

Også ble det flaut. Og værre ble det. Tidenes dårligste lydighet ble servert. Desidert verst av alle. Det var så flaut det, at jeg rømte banen uten å snakke med noen.

I feltet finner hun fort og effektivt, men det blir jo ikke levert fullt så effektivt da. En stor bamse ble hivd opp i lufta og tygd i vei på. En liten rød ting likeså. The Challenge feltet har flere og mindre og vanskeligere ting enn et vanlig NBF felt.. Men vi fant 7 av 8. Flott søk! Men da vi klokka ut med karakteren 6.5, ramla slukøret på plass. Men bikkja hadde jo hatt full fest da!! Så for henne var det gøy.

Et bad om da’n kurerer gruff

Det er på dag 2, med dekk og pinnefelt, vi pleier å klatre flere plasser.. Og joda, det ble ligget på dekken. Med fire skudd og 19 andre hunder.

Men da første pinne i pinne feltet satt fast oppe i ganen og måtte pirkes ut, tror jeg ChaBlis ble trist for alvor. Hun søkte alle 15 minuttene, men ville ikke plukke mer enn tre pinner til 🥵🥵.

Bilde tatt etter walk of shame. Nesten sist.. Men det er alltid en fryd å være med denne glade hunden 😎😎

Håper jeg får ha deg lenge nok til å ta en fryktelig hevn neste år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s