Quinny i dytten


SL1 forrige helg. Godkjent mørkesøk NRH igår. Jadda. Det er liv i Quinny fortiden!

Lørdag: SL1. Første ‘skikkelige’ RIK prøve (med spor) i boks.
Onsdag: Flinke yngstehund 🙂 Selv om jeg ser ut som om jeg har falt ned fra månen og tar kvelertak på Quinny.. Så er det ikke det som skjer. Super innsats i mørkerundering igår.

Lørdag – SL1 : Supert stevne i NSchkl Fredrikstad på lørdag. Vi tok en sjanse ved å melde oss på SL1. Dette var ikke noe vi hadde trent nok på. Men siden det var siste prøven av den sorten iår, så ville jeg ha en status. Og det holdt jammen meg til tittel. Veldig artig. SL1 er en tittel i RIK systemet, og består av gruppe A – spor og gruppe B – lydighet. Sporet, var et 300 skritts, ganske strengt spor på kortklippet gress med tre gjenstander. Her skal hunden gå i rolig og avbalansert drift, altså ingen vill jakt eller kamp i lina, og hun skal legge seg på hver gjenstand. På tross av en markant sidevind i starten, tok Quinny flott opp sporet og gikk overraskende kontrollert og fint. Tilogmed vinklene ble tatt med overbevisning. Det vi fikk lite poeng på, var markeringene. I dette sporet er det ikke lov å påvirke i lina overhodet, og jeg har ikke helt fått lært inn rett dekk markering. Første gjenstand la hun seg på, men syntes det ble for lenge å vente på at jeg skulle komme helt bort. Jeg går i lina 10 meter bak. Men hun registrerte også de to andre gjenstandene, så her er det bare å trene mer på akkurat det. Lydigheten har også kommet seg siden sist. Men her fikk vi hard konkurranse fra SKJULET som skulle stå på banen. Og det er jo ikke noe vi har trent på i det hele tatt! Quinny har trent endel på å bjeffe og leke med figurant i akkurat dette skjulet. Og det er noe hun ALDRI! glemmer. Hun måtte liksom holde kontroll på SKJULET under hele lydiheten. I tilfelle noen skulle dukke opp inni der! Det fyres av fire skudd under prøven og hun skal ligge mens den andre hunden i paret går sitt program. Dette gikk og veldig fint, rent bortsett fra at når jeg skulle hente henne fra dekken, kom hun i lavt kryp siste meterne. For 30 meter fra henne, sto nemlig dette SKJULET! Det hadde hun jobbet med å holde kontroll på under hele dekken. Så nå ville hun gjerne bort å titte inni der. Som sagt, så startet vi for å få en status og oversikt over hva vi skal trene på i vinter. For til våren er det IGP1 i vente! Og da skal hun få leke med han gubben i det SKJULET.

Onsdag – NRH mørkesøk : Siden storetanta ChaBlis er godkjent flere ganger som redningshund i Norske Redningshunder, er veien dit for Quinny litt kortere. Vi hadde nå tatt apellprøve og sto igjen med mørkesøksprøve, teigsøksprøve og selve A prøven – 1000m spor og 800m rundering. Igår var det mørkt… Og prøveleder Anetth hadde sørget for at to folk hadde gått seg vill i en 300m runderingsløype. Quinny har hatt en bratt stigning på rundering siste tiden, men som det høygira Dyret hun er, så er det alltid litt spennende hvor vilt det skal gå for seg…Og hvor mye av det jeg får være med å bestemme. Utstyrt med blålys styrtet hun ut i natten. Og jeg skjønte med en gang at nå var vi på samme lag. Hun drar ganske langt og blir vekk en stund, men kommer etterhvert når jeg roper og krysser linja akkurat der jeg vil. Og ut igjen på andre siden.. langt slag der og men kommer innen rimelig tid når jeg roper og rett over og rett i funn. Flott melding helt inn til meg og påvis og greier. Etter endel flere slag i natten, der jeg synes jeg har fin kontroll over hvor hun har vært, blir hun borte litt ekstra lenge… Det må være lov for det er litt vind og det ER jo folk der. Men jadda! lille brune olja lyn kommer styrtende inn med enda en flott melding. Og vi drar på påvis og der, bak et tre, sitter Marit gitt. Veldig gøy! Også så fornøyd og glad Quinny blir når hun greier saker og ting. Da gjenstår det enda færre prøver før Quinny og kan brukes i redningstjenesten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s