ChaBlis og NRH: Godkjent på tampen


På en av årets siste dager, der gradestokken viste 14 minus ved ankomst Stomperudløypa i Sørum, greide mitt hardt pressede dyr å bestå sin siste runderingsprøve for å få to nye år på lista i Norske Redningshunder.

Bikkjekaldt.

Vi kan vel si det hadde vært litt stang ut på tidligere prøver iår. Formen har helt klart vært tilbake, treningsgrunnlaget litt slunkent kanskje. På første prøven var det jeg som feila. Mistet oversikten på slutten og glemte å dekke et område. Akkurat der var siste figurant gjemt..

På andre prøven var jeg litt for slepphendt med føring av hund. Jeg lot henne få for frie tøyler og dommerne syntes det gikk for fritt for seg.

Så jeg hadde hodet fullt av ingenting da vi møtte opp denne iskalde dagen i Sørum. Jeg tenkte at vi får bare la det stå til. Jeg tenkte og at herregud dette kan ChaBlis. Og jeg. Og det startet igrunn ganske stålende. ChaBlis ga beng i kulda og gønna på. Fine svære slag, men hun kom også innom meg på midten der når jeg syntes det var på tide. Et funn. Og etterhvert et funn til. Da hadde vi også komme ganske langt. Hun var kjempegira og gæren. Kanskje litt for gæren. For jeg begynte å slite med styringa.

Siste funn!! Det er noen her!!!

Jeg valgte å la henne ta store slag og bli borte uten å rope så veldig. Jeg vet jo at hun finner. Jeg valgte å ikke presse om en sending ut gikk litt dårlig. Gikk heller litt fram og sendte bakover. Og herregud så langt det var! Jeg sleit veldig og ble redd jeg skulle stoppes igjen. Men etter å ha krangla litt, var det akkurat som at det løsnet igjen og ChaBlis gikk igjen flotte lange slag med nydelige passeringer. Jeg var så imponert da hun etter 800m kom rasende inn med melding!! Ja!! Funnet!! Dame innpakket i masse greier bak et tre. Endelig. Vi hadde stått. Helt uvirkelig var det.

Så nå venter vi bare på å få utlevert radio før vi igjen kan få være med å lete etter folk i nød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s