Om frihelg, grisehusmekking og BruksKMtrening.


Om frihelg!  Endelig en frihelg! Lenge siden sist. 3,5 fridager tilende! Nå har jeg vært på kurs masse dager og i tillegg jobba overtid en hel del, så nå skal det være fri noen dager altså!

Om grisehusmekking!  Idag har jeg mekka litt på grisehuset ‘Svinheim’ – grisen har fått seg varmeovn må vite. Har vært på KK Import  og kjøpt en slik som her borte til høyre  —- —- —- >>> : 

Genial sak spesielt for dyrehus som max gir 50 grader på overflaten så grisen (og andre dyr) kan ligge inntil. Den har termostat, så den slår seg på når det er under 11 grader i rommet og av igjen når det er 15. Greit å ikke få grilla gris lissom. :O Selvsagt har jeg og montert trådløs temperaturmåler inni der og driver nå og syr på leopardmønstra gardiner.  Alt for å veie opp for dårlig samvittighet for å ha påført dette jordgraveelskende dyret et 4 års parkettliv ;/  

                                                                                                                       ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Om BruksKMtrening. Siden terrierfanten skal være med i bruksklubbmesterskap imorgen så har vi trent litt i det siste. Ikke det at han er klar og kan alt, men kanskje kan han plukke noen poeng mer enn han kunne for noen uker siden. Uansett så er vi med bare for morro skyld. Det er en hyggelig gjeng i Drammen Brukshundklubb! Og det blir morro å få prøvd å gå spor på ordentlig. 

 Vi har gått spor på Løken i Aurskog-Høland og har vært på Bikkjebu hele tre ganger denne uka. Idag dro vi med Aurora og Stella – Cairnblandings til Bikkjebu (Far: Cairn, Mor: Am Cocker, Dachs, Bishon Frise.) Bildet er stjålet fra Aurora matmor. Stella fikk prøve litt godbitspor og vi hadde fellesdekk. Emil gikk et langt spor med pinner i og fant tre av fire pinner. Ganske bra. Rota litt i samtlige vinkler, men men. Han var nok ganske sliten etter å ha lekt massemasse med Stella og trent en del lydighet først.

Øvelsene han skal gjennom på lørdag  er disse: Lineføring, Innkalling (fra sitt), Gå foran i line, Apportering også 75m Fremmedspor med to pinner + slutten. De to første skal vi nok få til sånn noenlunde, men gå foran og apport er tvilsomme greier. Han skal gå 2 meter foran meg i 20 m, for så å stå på kommando. Så skal vi snu og gjenta hele greia.. Jaja. Apportering er også kapitlet med stor K. Men han har hatt fremgang siste tiden, så det kanhende han gidder å stikke ut og hente denna apportbukken.. Blir spennende hvertfall!

2 kommentarer til “Om frihelg, grisehusmekking og BruksKMtrening.

 1. Å, masse lykke til med konkurransen! Jeg blir litt inspirert til å melde meg på kurs med Lukas når jeg leser det du skriver, må nok finne tid til det snart. Men jeg er så pysete, tror hunden greier alt, men jeg klurer til alt selv, liksom…

  God helg!

  Liker

 2. HURRA!!! der er Stella! Så morro 😀
  Stakkars Stella etter hun hadde vært på vår 4 timers tur så tok Patrick henne med til kongsberg på lillesøsterns bursdag med masse fremmede mennesker og to hunder… så da ble det enda mer lek og løping…. Dyret er totalt utmatet nå… Får hvile i hele morgen 🙂 Det var ivertfall veldig hyggelig på tur og morsomt å prøve seg på godbitspor!!
  Masse lykke til i morgen!! Jeg tror det blir kjempe bra! om ikke så blir det ivertfall verdifull erfaring å ta med seg videre 🙂
  Fantastisk fint grisehus Trulte har fått… nesten så jeg kunne tenke meg å flytte inn selv ^^ ER husleia dyr???

  Klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s