Brukslydighetskurs – dag 3


Jeg synes det er rart jeg – at hver gang jeg drar fra Drammen i plussgrader, så er det noe nær Nordpolen oppå Sharifs Dekksenter på Berger. Ja, det er der brukslydighetskurset foregår og det er jo et festlig navn DEKK-senter…. Vi lærer mye annet enn dekk altså, selvom hver onsdag avsluttes med fellesdekk i snø. Og det går dødsbra. Emil bretter ene håndleddet inn og ligger pent oppå. Kanskje han slipper å ha unevnelige deler nedi snøen da? Om det er heeeelt greit sånn lydighetskonkurransemessig vet jeg ikke, men nå er det ytterst få av dem som foregår i snø da… Men jeg tenker at det kan være greit å ha øvd på snø, for da blir jo ikke søle og vannpytter så ille.

Kort rapport fra kvelden. Gå Foran: Han har skjønt poenget og går veldig villig rett fram til ‘greia som står i snøen’. Utfordringen nå blir å få innprenta hva egentlig ‘Gå fårrran!’ betyr uten den ‘greia som står i snøen’. Vi har en jobb å gjøre der ja. Kryp: Her får bikkja en interessekonflikt. I hele hans liv har vi terpa på at han skal ligge og bli, sitte og bli og ikke bevege seg framover. Og NÅ da! Ja, da skal han plutselig bevege seg framover. Mens han ligger!! Næh! Det skjønner ikke Emilsen et døyt av og velger med stoisk terrier-ro – å bli liggende pal. Ingen kryping her, takk. Jeg få’kke lov. Mao en jobb å gjøre her og. Inne. Med indrefilet foran i tau. Ikke veit jeg. Hinder: Flink gutt. Ingen tegn til vegring. Litt treg nedsitt på andre siden, men det ordner seg. Vi trener øvelsen oppdelt.

Siden det er klasse1 start til lørdag så har jeg ikke lagt så stor vekt på brukslydighetstrening denne uka og fikk også hjelp av både kursledere og deltakere til å trene litt på kritiske ting igår.

Lett kritisk er:

–  lineføring og fri ved fot. ‘Motivasjon’ og ‘ikke stirr hunden i senk’ må vel være stikkord her. Så fort jeg ser fram og opp så følger Emilsen nærmere. Og det må brukes maaaange festige ord og sinnsykt god mat her. Kort kort økt.  

– tannvisning. Joda det hjelper å øve. Han har nå blitt sittende hver gang noen har kommet for å leke tannlege.. Tror det går greit jeg.

– stå under marsj. Dogs’en har fått Alzheimer. Husker ikke dette som han kunne så godt for kort tid siden. Virker som om han tror stå betyr gå sakte…

Jaja – jeg tar med Emil på tur alene idag og imorgen for å terpe på – stå, på plass, avstand. Og tar noen dekker. Så er det i boks. Til uka er det full fokus på brukslydighet igjen – og snart er det vår!

Legger ved bilde fra innkalling i varmere tider...

2 kommentarer til “Brukslydighetskurs – dag 3

  1. Skal si du holeder mye på med Emil. Og det setter vi stor pris på. Ikke noe er som og ha lydige og flinke hunder. Ronja kommer nok etter hun også.
    Hilsen Arne

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s