På sporet av Påsken


Litt sånn fjellfølelse idag da eller? Snø?! Egentlig så er fjellet der jeg helst ville vært om det hadde vært fritt valg på øverste hylle i påsken altså, men denne påsken er ikke så aller værst likevel fordi om jeg er hjemme. Skiføret er visst så som så på dette Fjellet, så det er bedre å være hjemme da med masse muligheter for hundetrening. For engangs skyld har jeg fri hele påsken.
Den startet med et bursdaglag og slutter med et. Sånn er det å ha bursdag i påsken, man må dele opp litt da mange ikke kan samtidig. Menyen før påske var Lammeboller i kremet tomatsaus og jeg tror nok at det blir svært så tradisjonelt med Lammelår på lørdagen.

Målet med påsken er å få orden på Emil sitt spor. Fått masse hjelp til nå, brukt både ‘slepetrikset’ og ‘pølsetrikset’ og igår så tok han opp sporet på ca 300m direkte fra veien. Han styrte unna fertsgropa og det var ikke tvil i terrier skrotten om hvor han skulle hen. To bekker ble og forsert uten nevneverdig styr. Jeg hadde på forhånd lagt ut et ordentlig guffent spor til Ronja, men siden det gikk så fint med Emil sitt første – fortsatte vi rett på det gufne. Sånn egentlig burde jeg slutte med sånn impulstrening, men gudskjelov så gikk det bra det og.
Ronja fikk teste sitt første blodspor, og det gikk jo kjempeflott! Ble om mulig enda villere – og om det var blodopphold eller ei, det blåste hun i. Takk til Christine for innføring. Til uka skal vi teste et ordentlig prøvespor også skal man se at frøkna muligens på sikt skal få bli ettersøkshund. Siden jeg innimellom skader vilt med toget mitt, er det ikke mer enn rett og rimelig at Ronja gir sitt bidrag ved å hjelpe viltnemda med å finne skadet vilt. Men nå er det sånn med Ronja at hun kan dette med spor. Er bare født sånn. Vi har gått spor i storm, gamle spor, lange spor – hun bare KAN det lissom… Værre med broder’n som en dag kan det veldig godt og en annen dag liksom ikke helt skjønner hva det er jeg vil han skal gjøre. Så nå går ferden mot Eiksætra med ‘spesialisthjelp’…. Jeg mener at det går veldig rett vei nå altså. Så håper på å finne veien hjem igjen til bursdagsselskapet mitt i mårra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s