Treningsdagbok 2: Varmeangst.Jeg har endret treningssted til Hokksund HK på Gamle Horne skole og hadde igår med begge hundene for tenkte jeg skulle ta litt mer ansvar for Ronja, hvertfall få trent inn apporten.

Gud veit hva denne hunden driver med, men det likner lite på apport altså! Så blid og så morro å hente ting da. Hun bærer ganske fint når jeg går ved siden av, men jeg ser at vi må trene på hold fast. Og – dette Blonde Dyret bestemmer seg plutselig for at nei, nå skal det rases rundt på plenen der med apporten i munnen. Alle som var utpå å trente ble utsatt for snittløping så neseprøver og hindere fløy veggimellom. Hun holdt stø kurs mot tunnellen på ag-banen da noen der endelig fikk fanget rebellen. Hun bryr seg altså ikke om korrigering, kasting av bånd, ordet nei… Hun gir beng og gjør plutselig akkurat som hun vil. Grrrrrr asså.

Blondie i svevet

Bruksgruppa har skuddtrening annenhver mandag og jeg tenkte det kunne være greit å ta med seg. Jeg vet at Emilsen ikke er helt uberørt, men vi har da greid det OK før på avstand. Så jeg tok begge ut av bilen og gikk litt unna og holdt dem i bevegelse. Ronja er helt uberørt og jeg tenkte at det da skulle smitte over på Emil. Men – det gikk ikke så veldig bra… Han gjør ingen forsøk på å stikke av eller hyle eller sånn, men han krymper seg litt og stivner og vil gjerne sjekke hvor smellet kommer fra. Og det tok litt for lang tid å avreagere etterpå og synes jeg. Det som er sikkert er at det er lenge til han kan ligge i fellesdekk med skudd hvertfall og at jeg må skifte turterreng til et sted med skytebane. Off.. ikke veldig fornøyd med det altså.

Meeen – elendigheten gikk tilslutt over og alt var glemt da han fikk rase over plenen med budføring til fremmed figurant MED caps og greier. Det er nemlig konkurranse imåra og jeg har trent ofte og kort på de momentene som skar seg sistgang og gjorde så vi manglet 26 p på opprykket.

Å hopp!

Hinder var Greia sist, da han hopper fint fram men kaver seg helt inntil hinderkanten før han setter seg og ikke har sjans i havet til å komme seg over uten å tuche. Det er mange poeng rett i dass. Har holdt på en stund med target han skal sitte ved, men igår varierte jeg litt med Vom og Hundematkasting og det virket igrunn best!

Sitte? Her eller?

Ellers så er det dette med å ikke tyvstarte på apporten og det å ikke gå for skjevt og for ujevnt foran vi har trent på. Det er fremgang å spore, men igår så var det uutholdelig varmt også hadde vi dette skudd-tullet så den helt store intensiteten så jeg ikkeat.. Han er ikke der at han trygler om å få trene akkurat 😦 Så jeg strever ganske mye med å finne de positive tankene til imorgen egentlig. Skal steke noe biff og gå ut og motivere litt etterpå tenker jeg. Og ellers skal han bare få kjede seg……Og jeg skal be om at gradene holder seg under 20 imorgen.

Hørte jeg apport?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s