Jobbejul


Før jul så jeg at statusene til folk på Facebook begynte å bli litt sånn; ‘To dager igjen på jobb også er det jul! MinMiddthun nisse var noe sånt som – ‘To dager igjen med fri også er det jobb!’. Jobbet 9 dager til ende jeg da.. Tenkte fokusere på å tjene litt penger og kjøre litt tog. Det var igrunn ganske frivillig – da jeg i mange år har vært sliten av julebjeller og nissefjas.

Å høre på radioen i jula er en prøvelse, er’e mulig å bli mer enspora? Så og si alle har den samme musikken og det samme budskapet;

*** Gave gave bjelle bjelle fjas fjas hysteri…***

Julaften jobbet jeg. Skulle egentlig vært ‘bakvakt’ til kl 22, men da den nærmet seg 19 fant vakta ut at det faktisk ikke gikk flere tog den kvelden og at det ikke var noe særlig å ha vakt over :0  Juleselskap utgikk uansett for min del da familien min er splitta. Noen har dødd og noen har meldt seg ut, så det er ikke så mange igjen av mine å være sammen med julaften i grunn. Klart at hadde jeg hatt noen å feire jul med så kanskje jeg ikke hadde jobbet. Nå ble jeg bedt til en venninne og fikk kjempegod ribbe og litt for mye akevitt – og det var veldig hyggelig. Samboeren var hos sin familie og det var fint for han.

SkidressJobbingen i jula foregikk omtrent hele dagen. Dustete tider ja.. Startet ved 12 tiden og varte og rakk slik at jeg ikke fikk mulighet til å gå på ski en eneste gang. Noen kjappe turer med Kickbike’n fikk jeg til da og det er kjempemorro. Viktig å få til litt kondsjonstrening. Av begge to – eller rettere sagt alle tre. For Ronja må også få bygget seg litt opp etter valpinga. All overpelsen er fjernet, så hun ser fortiden ut som en blanding av bulldog og mallevalp. Men du store så pigg og våken hun er. Energibunt til tusen! Jeg lurer på om forskiftet har hjulpet. Vi går kun på råfor nå. Mest Vom & Hundemat og litt innslag av rå bein og rått kjøtt. Tospannet fra i fjor har skiftet om på rollene. Nå er det Ronja som fører an som DEN lederhuskyen, men Emil er litt mer gratispassasjer. Han henger med, men overlater all vekta til Ronja. Og jeg ser igrunn aldri at den lille kroppen der er sliten..

Emilsen er påmeldt stevne 12.-13. januar så jeg har laget en plan for å få på plass de skrantende delene av LP1 øvelsene. Jeg VIL opp i klasse 2 altså. VIL VIL VIL! Vi har jo en del av øvelsene der under kontroll allerede. De er mye morsommere også. Apport og ruta og morsommere hinder.. Det er all gåinga i klasse 1 som tar oss. Og ikke så rent lite den elendige konsentrasjonen vi har begge to. Joda det er overhode ikke LP vi skal satse på sånn voldsomt, men jeg ser det som flott trening ift brukskonkurranser til sommeren. Og nettopp derfor og – så vil jeg heller være i LP2 fordi de øvelsene som er der likner mer på brukslydigheten.

Nå har vi trent mye lek og mye miljøtrening og mer skal det bli gjennom jula. Mer om det i annet blogginnlegg.