Bronsemerke og snart bursdag!


Yngste Bronsemerketaker

Jaa! NKK’s Apellmerke grad 1 i boks – eller på folkemunne; Bronsemerket – og det før ChaBlis fyller 9 måneder. Yngste hund med bestått i dag og 3 stk 8′ ere, en 9’er og en 10’er og ingen karakterer under 7. Dæven forr ei bikkje! Flott dag med Asker Hundeklubb.     ligg

Nei, vi har ikke drevet med så mye planlagt lydighetstrening.. Tydeligvis fått en bra start med Kim og Hege i Hund i Sentrum der vi har frekventert noen tirsdager i kulda.  Etter en hektisk uoffisiell prøve på mandag med mye styr og en del mangler, har vi trent veldig bra denne uka og fått utrolig bra hjelp av flinke folk til akkurat det vi trengte hjelp til. Kurset i forrige uke med Siv Svendsen (Amokk) var heller på ingen måte ødeleggende for å si det sånn… Og det begynner å demre for meg at jeg har fått akkurat den bikkja jeg ‘bestilte’ fra Harriet og Kennel von Erikson. Oppskriften på et vellykka konkurranseliv er jo nettopp det; Bra Bikkje & Bra Folk!Poeng

Vi gjorde rett og slett sånn vi;

*Tannvisning: Sitter som en prest, dommer får ta på henne så mye han vil: Full pott – 10 poeng. *Lineføring: Jeg går i skikkelig ‘nazi’ stil og tenker på Ann som stramma meg opp på onsdagen. Tidvis perfekt bra, flotte vendinger, tidvis litt pendling. Og dette med å sitte når vi stoppet… øh.. det tror jeg jaggu jeg har glemt å lære inn. 8 poeng. *Dekk fra holdt: Bingo! Da går poletten ned og hun setter seg når jeg stopper uten kommando. Jeg prøver meg derfor kun med dekk kommando og får et spørrende blikk.. Fram med dobbeltkommando og rett ned. Ligger pent også når jeg går rundt og tilbake.Sitt opp funker og men blir komisk skeivt. 7,5 poeng. *Innkalling fra sitt: Blir sittende.. trodde jeg.. helt til en hund med eier forsøker å rive ned hele gardina ved inngangen som hun sitter en halv meter fra. Hun mister konsentrasjonen da og tyvstarter i maksfart idet jeg snur meg. Men spretter inn på en i overkant kreativ plass med høye hopp. Dagens dårligste: 7 poeng. *Stå under marsj: Skrekkøvelsen og desidert vanskeligst. Tror heller jeg ville hatt metallaport over hinder enn detta altså. Dette funka uten hjelpesignaler for første gang i går.. Jeg hørte at jeg sa ‘stå!’ temmelig høyt og temmelig bestemt. Hun sto! Som en fjær med alle beina på bakken og rørte seg ikke av flekken. Litt trøblete når jeg skulle gå forbi og bak da… men det er heller ikke pensum på bronsemerket. 9 poeng! Hurra. *Og da begynte jeg å tenke på at jaggu skulle vi få det til. Akkurat som jeg har lært at man ikke skal i konkurranse…. *Enkeltdekk gjensto. 1 minutt skulle jeg stå å stirre ned i bakken og tenke at nå – nå – nå er det i boks. Og det var det! Selv om jeg brukte opp alle lovlige kommandoer på neddekken og dermed ikke kunne si dekk en gang til idet jeg gikk fra, så lå hun pal. Det peip i pipeballer og smalt i veggen ved siden av, men hun could’t care less. 8 poeng. Og jammen dro vi på oss en 8 i *helhet også. Første ‘offisielle’ prøve med ‘ordentlig dommer’! Bestått på et forsøk. Med bra poengsum. Og som desidert yngste hund. Jeg skal jaggu kjøpe meg en genser med I LOVE MY DOG på.

Å ha et dyr som alltid er klar for utfordringer og som lærer så fort er nesten litt skremmende. Man må ha på en liten brems hele tiden og ikke glemme at en ‘9 måneders’ ikke er mer enn nettopp ni måneder i hodet sitt. Og ikke helt klar til å mestre avanserte ting. Det kan oppstå frustrasjon og for mye forventning.. Jaja, gjett om jeg får høre det; ‘Gud så urettferdig for den unge søte hunden’. Spesielt hører jeg det av folk som ikke har sett henne og har null peil på kapasiteten hun har. Hun digger det jo! Lærer og husker og.

Men ja, de to tidligere ukene har jeg vært litt obs på det med å bygge opp forventninger. Når vi kjører bortover veien til Drammen Hundepark så nistirrer hun ut av vinduet og småpiper. Hun har kun vært der 5 ganger i hele sitt liv. Denne pipinga har og hatt det med å oppstå hvis jeg legger lista for høyt og hun ikke forstår. Men nå begynner jeg å skjønne at hun er en racer på kommunikasjon og egentlig driver og styrer treninga litt så ikke jeg går for fort frem. Andre bikkjer jeg har vært borti enten demper seg og blir stive eller rett og slett stikker av, men ChaBlis nistirrer på meg og piper evt slenger på et par bjeff og litt hoppsasa. Som om hun formidler at – ‘Hey, detta har jeg ikke lært. Gjør det enklere!’

Så da… er det vel igrunn å fortsette med litt spor og rundering før snøen kommer og vie mesteparten av vinter’n til lydighetstrening. Mål 1 blir helt klart LP1 og jeg er ganske sikker på at det kommer til å skje lenge før snøen forsvinner og det igjen er tid for skogstrening..

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s