Emilsen is making bone!


wp-image-745672540jpg.jpgGode nyheter fra veterinærkiropraktoren i går: ‘He is making bone!’ Fritt oversatt fra tysk / engelsk så betyr det at det dannes ben der det ikke var ben for to måneder siden. Emilsen tok seg jo en rundtur med sin nyopererte korsbåndskade tidligere i høst. Det er kun gudene som vet hvordan han fikk det til, men resultatet ble at  to – av seks – skruer inni benet brakk tvers av. Han var operert med TPLO teknikken og da er det utrolig viktig å holde seg helt i ro i starten fordi at kirurgen har jo skåret av og flyttet på øverste del av leggbenet. Da er det utvilsomt en god ide å ikke bryte seg ut av hagen for å frese rundt i nabolaget…..

Jeg har alltid sagt jeg har en lavdriftig Cairn Terrier. Aldri fått til å belønne med leke i lydigheten. Aldri fått han til å gidde å leke med annet enn snø og kongler. Ja og utvalgte tisper såklart.  Nå i det aller siste, har han faktisk blitt dypt fascinert av plastgris med nøffelyd og gummihakkespett med hale. Vi har og gjordt noen oppdagelser hos veterinæren som kan tyde på at han her er proppa med kamplyst som han tar fram akkurat når han vil selv. Så jeg er jaggu ikke så sikker mer. Lurer på om det er viljen det skorter på hos dette dyret.

For hvordan får han til noe som kirurgen aldri har sett noen andre få til? Tenk så vondt det må ha gjort i et åpent brudd, å fly rundt med løse skruer og full bevegelse inni der. Silvia Jaerning har operert ganske så mange gjennom en lang karriere som beinsnekker, men to knekte skruer ‘på rot’ har hun aldri sett.

En annen ting er at Hans Høyhet Emil The Cairn faktisk ikke vil bli bedøvet. Han får sprøyter i dose hest og glipper så vidt med øynene. I går virket det som at han sov. Men i det noen banker på døra, er han lys våken. Vi bærer han inn på røntgen – legger han ned. Og han ser ut til å være ganske slapp. Men idet veterinæren rører benet for å legge det sånn at bildene blir riktige, så hiver han seg rundt og glefser!

Idet oppvåkningssprøyta settes er han igjen i gang med å angripe veterinæren…

‘He’s a real terrier!’ Veterinær Jaerning syns Emilsen er et merkelig dyr…. ‘

Men bildene viser at det er masse beindannelse i gang i bruddet. Mrk at det tar lang tid før det vises ordentlig på røntgen når brudd gror. Dette er fordi at kalsium dannes sent i forløpet.

 

Med så gode resultater i går så var det ut på tur i dag!

Emilsen viser også at han kan bruke benet veldig mye bedre enn for bare noen uker siden. Nei han vil ikke stå på det, men gåinga går bedre og bedre!

Poserer ved Skapertjern

 

Han har og tatt opp en kjær hobby: sprell og rull!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

ChaBlis derimot kan igrunn styre seg for denne tåpelige rullinga….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s