Quinny på Dogs4All: Ikke helt showdog


Quinny er ikke kjøpt som showdog. Hun er ikke showdog og hun skal ikke bli showdog. Men vi så tidlig at hun likner mer på de andre som går venstresvinger i utstillingsringen, enn hva tante ChaBlis gjør. Derfor tenkte jeg det kunne være morsomt å se hva slags respons dommerne gir henne. Og første juniorutstilling var jo helt innafor med reserve CERT og flott kritikk. Vi var jo oppe og nikka! Det var vi overhodet ikke på Dogs4All… 

IMG_20191117_104050

Vi trener på mye fortiden og jeg må innrømme at det å gå rundt i ring og å stå, er ikke noe jeg har prioritert inn på treningsprogrammet. Men ved hjelp av å stirre på en pølse på gulvet, så har det gått sånn noenlunde.

På fredagen så fikk jeg ikke lov å bruke pølse i det hele tatt! Det hadde vært litt kaos og noe feilinnrop i klassene før oss, så jeg tenker at ringfolka var preget av det. Stakars hun som ble feil ropt inn, stilte hunden og fikk alt underkjent! Og det værste var at ingen av de andre sa ifra. Her hadde hver og en nok med seg. For min del var jeg ute og luftet hund og kunne nok ikke hjulpet uansett.

Stresset og irritasjonen min, smittet over på hunden. Quinny sto som en banan på tvers og hun hoppet opp og ned som en veddeløpshest. Jeg fikk ikke vist henne særlig bra og vi dro hjem med dårlig halefeste, ikke så bra hode og litt sånn diverse nye og gamle feil. VG og 3.JKK. I realiteten ble vi aller sist. Styggeste Airedale den dagen.

70332566_409088273371935_8218293782001483776_n
Ikke så elegant fører, men flink hund!

Søndag var jeg mer konsentrert og ikke så overrasket som dagen før over at ingen snakket til meg. Det begynner å demre at jeg ikke er særlig populær i de kretser. Men jeg tenkte at hva andre mener får ikke jeg gjort noe med, og konsentrerte meg om hunden min og om når det var min tur.

Det gikk overraskende bra i ringen! Bikkja både gikk og sto! Men dommern hadde heller ikke idag noen exc å dele ut til oss. Og vi fikk en ganske fin, men lettere kryptisk kritikk. Jeg forsto ikke siste setningen. Men tenker det kunne bety at noe var galt i ganglaget. Eller sånn. Ganske teit å betale 500,- og ikke skjønne hva dommern trekker for. Det var dyre minutter!

Vi har likevel lært litt mer både om folk og dyr denne helga. 1. Tror ikke jeg sier meningen min om uinteressante hunder mer. Ikke om jeg blir spurt engang. 2. Å vise hund må visst trenes på :0 . 3. Jeg må slanke meg. 4. Jeg må kjøpe fine klær.

Internasjonal utstilling frister ikke så mye med det første. Vi prøver oss på en litt mindre en neste gang, tenker jeg.

IMG_20191121_204604

Kritikk Fredag: Trevlig tik. Kunne vært mer elegant i hode. Litt bredt plasserte ører . Tilreklig hals. Stram rygg. Bratt kors og lav båret hale.. Velformet brystkorg.
Tilreklige vinkler fram og bak. B. pels for alder . Rør seg ok. Res.: VG. 3.JKK. 

Kritikk søndag: Very good in type. ex head. dark eyes. straight in front. very good long body. nice tailset. nice head. parall angulang. Res.: VG. 2.JKK.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s