Har kastrerte hunder lov å starte på stevne?


Da ChaBlis ble sterilistert i 2021 pga livmorbetennelse, lurte jeg veldig på om hun nå kunne starte på bruksstevner. Vi har faktisk ikke startet i NBF siden da, for jeg sliter med å få til lydigheten. Og da har man ikke noe i klasse A å gjøre dessverre. Men vi startet på The Challenge og i den forbindelse forsøkte jeg å undersøke litt rundt dette.

Ved sending av diverse eposter, til KG Bruks og til stevneledelsen på The Challenge, kom jeg fram til at det er NKK sine regler som gjelder. Men hva står det der? Det henvises til et vedtak fra 2015 og det fikk jeg tilsendt fra NKK. Det står der at hunder kastrert mht dyreveldferd kan starte. Men det står og noe om at det må søkes med vedlagt veterinærattest. Jeg sendte en mail til arrangøren og fikk tilbake at de hadde ikke noe i sitt regelverk som tilsa dette. Så vi fikk go for å starte. Antar det er slik andre steder og. Men helt klart og tydelig synes jeg ikke at det er.

Laster opp brevet her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s