87…133…198,5…


En tilsynelatende intetsigende tallrekke.. Men neida, dette er Emil og min sine poenger i NBF D spor konkurranser. Tall 1 var mai ifjor og tall 3 var mai iår. Om det nå begynte riktig så begredelig, så er trenden svært lovende!

Endelig fikk vi til store deler av det vi har terpet på i månedsvis. Det var ingen nistirring på trestammer eller Hate-alle-andre-hunder-oppførsel. Terrier’n innfridde store deler av dagen, men jada – noen spesialisttrix var ikke til å unngå nå heller. Og jada, denna svima av en hundefører greide jo å tråkke i feil salat sånn innimellom.

Forrige lørdag var det NBF Bruks stevne på Bikkjebu i regi av DBHK. Vi startet som vanlig med sporet – som for anledningen var lagt i starten på runderingsløypa. Nok til at jeg kunne fått hetta, for Emil forbinder dette området med å lete etter Gore-tex kledde folk med fullstappede pølselommer, ikke det å ha nesen i bakken for å finne et par lusne pinner…. Men neida, etter litt sedvanlig surr i starten ble det drag i lina og fin fart utover i terrenget. Det får så gå at jeg var svært overrasket da han satt med første pinne i munnen, for vi hadde kommet dit fra en annen vinkel en den jeg hadde brukt da jeg la den ned… I bruks D spor legger man sporet selv, men det er 300m og ikke så lett å huske selvsagt. En annen ting er at det er utrolig ferskt, kun 20 minutter, så det at Emil har ‘operert på avstand’ akkurat der må jeg nok bare godta. Resten av veien var nesten plankekjøring. Litt vingling i vinklene, men når den ene vinkelen er øverst på en stup – så er det jo klart at Emilsen måååå sjekke hva som befinner seg nedenfor det stupet. Det kunne jo være både monstre og Vom og Hundemat må vite. Men dommer’n var fornøyd og ga oss 8,5. Fin sporforståelse dog litt vingling her og der. Hurra!

Så var det klart for budføring. Her tabber hundefører (les:meg) seg ut ved å ha altfor dårlig tid og kommanderer før bikkjen så vidt får satt seg. Så han får ikke med seg hva det er han skal.. Og ikke bare det, men jeg valgte da å starte på nytt med hele greia. Hadde jeg bare gjentatt kommandoen ville jeg fått minimalt med trekk. Hadde jeg bare hatt mer konkurransetrening.. Så der kastet jeg vekk endel poeng, men når Emil først fikk rett beskjed så løp han som et olja lyn, satt og ble hos fig. og løp i oljelynfart også tilbake. Jeg takker Erik G for supersmarte ‘ess i ermet råd’ her altså.

Neddekken på fellesdekk har vært trøbbel for oss lenge nå. Jeg må lære at man ikke kan kommandere en hund som er i en helt annen verden. Denne gangen gikk det omsider helt etter planen. Jeg korrigerte han så tydelig jeg kunne i ringen da han siklet på en hannschæfervalp blandt publikum og da var han lutter øre. Litt treg neddekk riktignok, men han lå som en Sphynx i 3 minutter og 10’ern var et faktum. (Eller…Sphynx er kanskje nakenkatt det, skulle det vært Sphinx kanskje?)

Vi hadde altså et bra utgangspunkt før lydighetsprogrammet og det er lett å bli litt skjelven da…. Og det var vel det jeg ble.. For jeg glemte endel ting. Jeg glemte å ikke se på han under lineføring, jeg glemte at 3 kommandoer under Gå forrrrran! ikke er lov…. og litt sånn. Men summa summarum så nullet vi kun på hinder i tillegg til nevnte Gååå Fååårran! og hva hinderet angår så oppsto det vanlige problemet; Han hopper fint fram og langt fremover, men han setter seg klint inntil hinderet slik at det ikke er mulig å hoppe tilbake uten å tuche. Dette finnes det en kur for og han er satt på den kuren nå. (Tjuvstart på apporten tenker jeg ikke så veldig hardt på…)

Vi endte opp med Godkjent konkurranse! Og vi manglet kun 26,5 poeng for opprykk! Hadde vi fått til hinderet så hadde klasse C vært et faktum. Mitt håp er nå at alle gode ting er tre. At vi må ha tre starter iår for å få opprykket. For vi er nemlig påmeldt et stevne til…… i ikke så altfor fjern framtid. Så DA gjelder det for Emilsen og Je!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s