Xtra FP trening


Tok en kjapp ekstratrening ikveld vi da i Sande, siden ferdselsprøvekurset har påskeferie til onsdag.
Christine kom med Aussine sine så alle tre fikk da noen fremmede å øve på. Kjempeflott. Jeg har jo i tillegg tenkt å starte i LP om noen uker og da må dekken fungere bedre enn den gjorde forrige gang.

Forrige gang kunne det virke som om Emil ikke kunne ligge særlig lenge – men da var det faktisk iskaldt og han er jo nesten nynappa under :0 Tror ikke jeg hadde giddi å ligge naken på grus og is i minus 8 og vind igrunn….

Jeg har generelt vært spent på om han greier å ligge så lenge som han skal på en sånn prøve, for det ER leeenge altså. Han skal ligge i dekk, 30m fra meg, mens neste hund gjør hele programmet sitt. Hele programmet består av noen minutters lineføring, ditto fri ved fot, en sitt og bli , en innkalling fra dekk. Innkallingen kommer til gjengjeld sist i programmet… Totalt kan det fort bli 8-10minutter…

Idag var det varmere på bakken. Og han lå fint mens Gira (Aussien til Christine) drev med både det ene og det andre utpå der. Hun kunne tilogmed leke og bli kalt inn uten at Emilsen løfta på en eneste labb. Kjempeflink! Jeg har ellers øvd på å kvitte meg med ‘bli’ et utrolig unødvendig ord å lære inn. Man lager jo dobbeltkommandoer uten å måtte ha det. Alt i alt så synes jeg det var en fabelaktig prestasjon av den sorte Lierske Terrier idag. Jeg er mer optimist mot prøven idag enn sist. Dette skal vi få til!

Ronja søster er jo et mirakel når det gjelder å bli liggende både her og der. Mn kan gjemme seg, skyte, det kan komme andre hunder… Ronja blir. Fantastisk flink. Vi har prøvd å lekt rådgivere for Karl Olav idag og fått han til å gå rett og å starte med riktig bein. Lineføringa ser litt ut som en Tur i parken og jeg tror dommerne ser etter mer sprut og fart. Gikk mye bedre med raskere og rettere fører gitt. Blondie mangler imidlertid ikke sprut på innkallingen. to meter over bakken i et fryktelig tempo altså!

Christine fikk og øvd seg på å ha rare hunder nærme Gira – så – en givende kveld! Fremdeles tid til å sitte foran peisen jo!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s