Ordnings på trenings på nyåret


Hans Kongelige Høyhet BH Emilsen har ikke glemt gamle kunster. Bare gjemt dem litt..

Det er ikke så moro å gå inn i 2014 uten jobb.. Men jeg skal på noen intervjuer da. Og kanskje åpner det seg en ny hverdag. Eller ikke – haha!

Men ikke så galt at det ikke er godt for noe, sa brura.. en av fordelene er at det blir veldig mye tid til hundene! Og det er supert. Har i romjula og nå på nyåret fått mye tid til rundering og sportrening, litt IPO i form av grunnkurs og vært i Drammen Hundepark. Emil har fått være med på Kickbike turer og fått trent i Hundeparken han og. Har tenkt å gå rally med han om en måneds tid, så på tide å få han ut av kosemodus.

Men – ChaBlis; Klart at det er lydigheten vi må fokusere på nå. Det er der utfordringen med å balansere henne som er såpass høy i drift til tider er. Det er ikke problematisk i andre grener. Ser ut som klikker fungerer godt i en del settinger, spesielt i FvF og i hopp og hold apport. Innsitt foran også. Har forsøkt å holde en Trene treneball foran i det hun kommer og setter seg, men hun trekker seg da en halv meter bakover og løfter ene benet idet hun pistrer og bjeffer. Og det vil vi jo ikke ha. Så masse kontakt, ro og godbit foran meg og evt etter en god stund, hive en ball mellom bena.

Det virker litt underlig å måtte roe ned en hund i den posisjonen synes jeg, men det er nå altså det jeg gjør. Jeg vil verken ha lyd eller oppskrudde forventninger. Jeg korrigerer i sporet også jeg, ellers må jeg kjøre etter med beltebil – (hysj ikke si det videre, blir så mye bråk). Men altså ja – jeg mener og andre med peiling mener – her er det så enormt med lyst til å gjøre nærsagt hvasomhelst, at det å dempe dette ikke spiller noen rolle. Jeg lærer henne egentlig bare å kontrollere seg. Det ser ikke ut til å føre til depresjoner eller lavere ‘working-lyst’ hos min WorkingAiredale. Hun er flott! Fantastisk hund! Det er enda litt uvirkelig at hun er min og ligger her i sofaen og ble 10 mnd i går.

Planen vår er å starte i LP1 i februar. Planen er overhodet ikke å vinne.. Men å se på hva som funker og hva som ikke funker. Må bare få lært henne at hun ikke kan fortsette å få så mye belønning hele tiden. At man innimellom må vente. Jeg så på bronsemerkeprøven at det ble mye forventninger og selvbelønning ved å hoppe ca 1,5 meter opp og ned og å henge i armen min i pausene mellom øvelsene 😉 Har ikke det stabilisert innen da, så blir det ingen start. Jeg vil ikke forbinde konkurranse med selvbelønning…

Men – hovedfokuset er jo bruks! Det er konkurranser til våren! LP og bruks har mye felles i lydigheten, men vi kikker jo litt på de sære bruksøvelsene og. Hals på kommando kunne hun så altfor tidlig.. Stille er ikke like inn arbeidet.. Gå foran i line og litt kryp. Får vi trent inn avstandskommandering til LP1 så har vi så og si brukshoppet inne i samme slengen. Fram hopp skulle være overkommelig, er bare om å gjøre å få kontroll på sitten på andre siden.  .

wpid-IMG_173522622807088.jpeg
Klart at denna må ha insitt i front! Er jo terpa inn hos oppdretter’n hehe…

Og innsitten i front vil jeg ha for…. å kunne gå IPO – konkurranser på sikt. Og fordi jeg synes det er praktisk i skogen. Hun viser veldig gode anlegg i bitearbeid og det ville være synd å la det gå til spille. Det er og en fin måte hun kan lære å mestre driftene sine og veksle mellom dem på en hensiktsmessig måte. Grunnkurs er i boks, og både sporet og en del av lydigheten likner – så det ene utelukker ikke det andre. Som jeg pleier å si; sitt er sitt.. Høres kanskje mye ut dette, men om man ser på hvilken måte det går inn i hverandre er det ikke så ille. Og vi trener jo ikke alt hele tiden. Utrolig nok er det dager uten aktivitet i form av trening.

Nei nåh! tar jeg meg en hvil altså.. I morgen er det ikke-trene-noe-dagen.. Viktig med noen sånne i løpet av uka ja.
Nei nåh! tar jeg meg en hvil altså.. I morgen er det ikke-trene-noe-dagen.. Viktig med noen sånne i løpet av uka ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s