Kvalm start


Første uoffisielle LP stevne igår i Drammen Hundepark gitt. Ble egentlig ikke helt som jeg hadde trodd gitt. Det jeg konsentrerte meg om som jeg anså som skummelt gikk veldig bra, mens andre mer uforutsette ting dukket opp. Jeg mangler rutine på uforutsette ting. Plan B var glemt igjen hjemme.

Arild Berntsen var dommer. Lite skremmende og veldig hyggelig. Siden det var et treningsstevne forklarte han mer enn vanlig underveis og jeg syns det var fint.

Joda, startnummer 3 i første fellesdekk. Varmer opp litt og det er det sedvanlige racet. Flott kontakt og får til alle de tingene jeg var engstelig for. Inn i ringen, sitter pent og får 10 på tannvisning.

Dyret inntar brått en merkelig sitt posisjon etter tannvisning og plutselig spruter det oppkast utover. Men hunSynderen. reiser seg ikke! Vel, det ble en pause foråsidetsånn.. Hun spyr en gang på vei ut av hallen og avleverer en imponerende mengde mageinnhold utenfor inngangspartiet.. Jupp. Hun har fått frosne pølser som oppvarmingsgodbiter. Og de var kanskje ikke fra i år – eller?

Etter å ha kvittet seg med mageinnholdet, virket hun igrunn pigg og fin og vi tusler inn igjen til resten av deltakerne som står og venter på fellesdekken. Sikkert ikke så moro for dem å endelig komme inn i ringen også måtte vente på en spyende ekvipasje.

Vel – hun dekker og ligger uten å røre en labb. Men når jeg går tilbake og sier ‘sittopp’ – skjer det ingenting gitt. MYE kroppsprog må til. Ender da på en 7 er.

Vi rekker å øve litt på sittopp før vi skal inn i ringen igjen. Men jeg kan jo ikke bruke godbiter for å tydeliggjøre øvelsen slik jeg pleier. Vil ikke ha mer kvalme nå.

Lineføring: Går sånn tålelig bra, men den vanlige kontakten er ikke der. De som sitter ved ringbåndet blir sett mye på. Pipeballer blir og fulgt nøye med. Vi får til flotte vendinger da! Hun følger fint. Ingen lyd. Men mangler litt på kontakten, hun går litt langt unna beinet mitt. Og når vi kommer til holdter så minner hun skremmende om han andre jeg har gående i stua her. ‘Sitt-ved-holdt? Hvem er det? Hun står konsekvent når vi stopper – gjennom hele øvelsen.  Vi berger en 6,5poenger..

Dekk fra holdt: Her mangler og han der ‘Sitt-ved-holdt’ og han der ‘Sitt -opp’. Jeg må til med mye hjelp. Neddekket er suverent! Ingen lyd heller. Betalinga blir lusne 6p

Innkalling: Går som smurt! Sitter og blir og løper i en fryktelig fart. Jeg klusser det litt til ved å ikke greie å holde hender i ro. Flott avslutning inn på plass. 8p her.

Stå under marsj: Fin fvf og står som en påle. Helt rett som vi har trent på. Surret starter (som fryktet) idet jeg går tilbake. Hun flytter seg veldig mye idet jeg passerer. Men følger med videre – og vet fremdeles ikke hvem han der Sitt-ved-holdt er. 6p

Hinder: Nær perfekt synes jeg – rett inn foran og flott på plass. Litt fokusert på planken som dommer holder i hånden. Lurer nok et øyeblikk på om den skal hentes. Vi får 8,5 i betaling her.

Kontroll på avstand: Kan jo ikke gå bra i dag når han der kompisen til Sitt-ved-holdt – altså Sitt-opp og valgte å bli hjemme i dag. Og nei. Det går ikke bra og vi pådrar oss en sur 0 poenger 😦 Dekken er imidlertid suveren.

Helhet ble satt til 7poeng. Forståelig siden lineføringa ikke helt viste de gode samarbeidsegenskapene som hun jo har.

Alt i alt: Ikke særlig bra poengsum 128,5p, men hadde de to typene Sitt-ved-holdt og Sitt-Opp vært med så hadde dette gått utrolig bra. De forsvant tydeligvis ut med oppkasten.

Eller kan det være mulig at vi har glemt å øve på disse to tingene tro? Øh joa, mulighetene er der ja. Hun satt faktisk heller ikke ved holdtene under bronsemerket. Det var et treningsstevne og vi fikk testa hvordan det fungerte. Og det var ingen store problemer med mas mellom øvelsene eller piping etter belønning. Så jeg er optimist mot neste uoffisielle stevne, som jo er allerede til lørdag. Vi får også noen uker å trene før det første offisielle er et faktum. Tror vi er i rute jeg.

Men litt kvalm måte å feire 11 måneders dagen sin på da…

Fiiiin dekk

2 kommentarer til “Kvalm start

 1. Hei og takk for sist, Kristin.
  Kjenner meg godt igjen i beskrivelsene dine. Det at hunden plutselig holder mer avstand enn vanlig og ikke vil sitte har jeg også opplevd. Konkurranse (selv om den er uoffisiell) virker inn på både hund og fører. «Trøkket» rundt LP-ringen er jo også formidabelt for en ung hund. Jeg ønsker deg lykke til videre. Hva med å komme på Evjekurset i sommer? Frieda og jeg deltar. Følg med på NBF’s hjemmeside – det kunngjøres der.
  hilsen
  Sissel

  Liker

  1. Mhm.. Ny lørdag om 14 dager – nytt sted – Bø og offisielt denne gangen. Tipper alt skal klaffe da 😉
   Evje ja. Har tenkt på det! Hva skal du trene da? Skal forresten til Evje 1.5. og. Kanskje du kan ta en tur?

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s