Hundesommer del 1: Sølen


Nå er vi midt i hundedagene. Men jeg har tatt hundedagene på forskudd og hatt tidenes hundeferie. Pakka vogna og dro avsted med ChaBlis og Emil som reisefølge. Emil har for det meste vært kosehund og sengevarmer, mens ChaBlis har stått for imponerende trening i tidvis varmt vær. Av hensyn til leserene har jeg delt innleggene opp i 3 – en for hver uke.

Uke 28 Sølen

Jeg er klar!
Jeg er klar!

DSC_0078-001MH test med supert resultat – se historie annet sted. 1 uke med rundering, litt lydighet og deltakelse i uoff. stevne klasse C. Hilde Nordli som instruktør. Som alltid er Hilde imponerende flink og ikke minst tålmodig. Vi jobbet svært mye med passeringer og styring fra midtlinja – noe som virkelig begynner å sitte. En så rask hund krever rask handling, men ikke stress og utydelighet.

Det uoff stevnet gikk ikke helt i vår favør lydighetsmessig for å si det mildt. Vannvittig mye mygg og andre flyvedyr samt temperatur opp mot 30 tallet får ta noe av skylden. Men å prøve seg på C rundering var morro! Styringa og dekking av terrenget var en fryd. Tempoet likeså. Hun melder som en gud på de to første figurantene og er godt innenfor tiden. Jeg ødelegger opplegget ved den siste figuranten. Hun står og roter bak en stein innenfor min synsvidde og jeg blir stressa og redd noe feil skal skje. Tenker det er noe annet hun roter med og roper henne av 😦 Dermed er karakter 6 en sannhet. Hun var akkurat ferdig med å stirre figuranten i øynene da jeg ropte. Bjørnar (dommer) sa at bortsett fra det siste der så viste vi en imponerende rundering. Morro morro. Jeg må bare stole på frk Hund. Hun gjør jo ikke annet enn å lete etter folk.

I helgen kom Karl Olav og Ronja på besøk så det ble tid til litt tur og avslutningsmiddag også.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s