Ultralyd!


20160709_113252

Du skvatt i stolen nå, eller? Trodde det var valper på gang? Jeg og trodde ultralyd stort sett handlet om å ‘se det som er inni kroppen på en skjerm..’ Men nei. Det handler og ofte og om å sende lydbølger inn i kroppen for at de skal gjøre en jobb der vi vil. Siden ChaBlis er på en Speedy Recovery kur hos Katja Petrell CoolDog for å bli klar til å trene på Sølen til uka, så bruker vi forskjellige teknikker som virker litt forskjellig og hver for seg. Iforgårs: Laser. Igår: Ultralyd. 

I vårt tilfelle er lårene til ChaBlis blitt veldig stive. Jeg vet ikke om det skyldes at hun ramla etter ballen sin uti boblebadet og slo knærne på kanten på vei opp eller om det har skjedd noe når hun har flydd i skogen. Samme hva grunnen er egentlig, det sendes lydbølger mot de stive og litt skadde musklene. Det fører til at hastigheten på tilhelingen øker dramatisk. Så istedenfor å forbli sammenfiltrede og uelastiske, og kanskje rett og slett ryke tvers over ved neste belastning, så ‘løses floken’ vha ultralyd og muskelfibrene greier igjen å fungere fint hver for seg.

20160709_123236 1
Katja konstaterer at stivheten er på retur etter massasje og laser dagen før. Så vi setter inn støtet med ultralyd denne lørdagen. 
20160709_113229
Her leter Katja etter rett innstilling på ultralydmaskinen. Den har et vell av programmer som behandler akkurat den aktuelle type muskel med aktuell type skade. 
20160709_113210
Det er ikke så mange som har sett ChaBlis ligge stille i en time…. Men det gjør hun gladelig hos Katja for dette er veldig behagelig.

 

 

Definisjon på ultralyd: ‘Lydbølger med en frekvens som er høyere enn menneskets øre kan oppfatte.’

Wikipedia sier dette om ultralyd (klikk på linken):

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s