Summer moved on.


20160625_212529
Noen ganger går jeg i Espabollefella, men forsøker å avstå. 

Noe har endret seg de siste åra. Ferie for min del handler ikke lenger om å deige seg på en strand, supe i seg en million halvlitre eller ‘slappe av’ i strøk der det er så varmt at man er like våt i tøyet om man har badet eller  gått en tur i byen. Jeg slapper igrunn aldri av. Jeg drar også svært ofte alene, noe som føles ensomt i starten, men så går det seg til. Må man, så må man. Men hei, vent; jeg er jo ikke alene. Det er alltid en – eller to hunder med. Og vi drar til steder der vi møter andre folk og hunder. 

Før var samboern også med på disse turene. Men det var før. Nå har han funnet ut at det jo går an å si nei. Og få lov å hvile seg hjemme. Og jeg, min idiot, solgte jo hunden hans, Ronja, ifjor. Stakars, for en utrolig dum og ureverserbar ting å gjøre. Jeg angrer hver eneste dag. Og driver igrunn å fortrenger at hun fremdeles finnes et sted der ute…. Gjort er gjort og jeg var teit og trodde jeg skulle få se henne ofte. Men sånn er det ikke blitt. Så i sommer er første sommeren uten Ronja. Det eneste positive med det er at det er lettere for meg å ha med to hunder enn tre. Emil får dermed være med på mer ting, for ellers ville han kanskje vært hjemme med Ronja og samboern.

Lite bilder fra Røros egentlig.. En fra ørkenen og en fra vogna bare. De nederste her er fra fjellovergangen til Sognefjellet der vi campa ved Krossbu.

 

 

Noe skar seg i planlegginga av Roadtrip 1. Teoretisk sett synes jeg at Røros og Voss var sånn cirka ‘rett ved’ hverandre slik at de to stedene kunne kombineres. Hovedkurs med Norske Redningshunder på Røros også en liten avstikker til Voss på slutten av uka. Vel… 8 timers kjøring er ikke for avstikker å regne, men vi kom da fram til bruksstevnet på Voss i høvelig tid.

20160701_114407
Liten hund, store fjell!! 
20160701_132203
‘….Kanskje vil det gå både viiiinter og vår, viiinter og vår….’ ChaBlis tar Solveigs sang
20160701_132258
‘Å fytterakkern! Der vare kaldt! og mye vann’ ChaBlis og doningene på fjellovergangen på Sognefjellet
20160701_132407
Familien Glum på tur
20160701_134654
‘Simply the best!’ ChaBlis er inspirert av reklamen for ost og spille geit. 
20160701_134826
Fyfader! Noen er på vårt fjell!!! 
20160701_134828
Fløtt deg din fjellsnik!
20160701_134909
ChaBlis vurderer en avstikker ned til Turtagrø før vi tar Tindeveien til Øvre Årdal…
20160701_235536
‘Å fyfader så mye å se på!’ Liten gutt kikker utover Tindeveien før vi drar avsted. 

Kort oppsummert så ble det en uke med morsom hundetrening og flott kjøring i sinnsykt fin moder natur. Og jeg må si at Amarok’en imponerte med sine kjøreegenskaper. Smale , bratte fjellveier med campingvogn på slep: Amarok fikser biffen! Men jeg fikk og putta inn både A prøver og stevner. (Mer om det i annet innlegg.)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s